Bivši ministar ostaje ize rešetaka

Nenadu Suziću određen jednomjesečni pritvor

  • 07.06.2019. 19:09

Nenad Suzić narednih mjesec dana provešće u pritvoru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina. Odluku o jednomjesečnom pritvoru bivšem ministru prosvjete Republike Srpske i redovnom profesoru na Univerzitetu u Banjaluci, donio je Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Okružnog javnog Tužilaštva. 

Tužilaštvo je pritvor zatražilo zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje je moguće izreći kaznu zatvora od 10 godina ili težu kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela. 

"Pritvor se određuje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. stav 1. tačka b) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, koji se ima računati počev od dana i časa lišenja slobode, tako da pritvor po ovom rješenju može trajati najduže do 05.07.2019. godine, do 08,00 časova," saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci. 

Nakon sudske odluke, odluku je donijelo i rukovodstvo Univerziteta u Banjaluci. Suzić je suspendovan sa radnog mjesta na Filozofskom fakultetu u Banjaluci. 

"Rješenje o suspenziji sa nastave je praktično pripremljeno, i samo je čekalo rješenje pravosudnih institucija," rekao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Nenada Suzića, policiji su prije dva dana prijavili roditelji četranestogodišnje djevočice iz Banjaluke. Ona se, kako saznaje ATV, roditeljima požalila da ju je Suzić dodirivao po tijelu, isti dan kada se to desilo. Nije riječ o disfunkcionalnoj porodici, kako su pojedini mediji prenijeli. Suzićev advokat nije želio da komentariše sudsku odluku jer, kako je rekao, radi se o veoma osjetljivom slučaju. Pravnici kažu da je odluka o pritvoru očekivana, te da za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina, Suziću može da bude izrečena kazna zatvora do 10 godina. 

Nenad Suzić napisao je preko 100 radova, koji se uglavnom odnose na rad sa djecom. Učiteljsku školu je završio u Prijedoru, a Filozofski faklultet u Zagrebu, gdje je i magistrirao. Ministarsku funkciju obavljao je od 1998. do 2001. godine.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок