Istočno Sarajevo

Nenad Nešić saslušan u policiji, Tužilaštvu predat izvještaj

  • 12.10.2018. 19:04

Nenad Nešić, v.d. direktora "Puteva Republike Srpske", juče je u svojstvu osumnjičenog ispitan u policiji. Osumnjičen je da je prijetio i primoravao druga lica na izvođenje građevinskih radova na području Istočnog Sarajeva.

Policija je sve dokumentovala i izvještaj predala Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. 

"Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala N.N. koji obavlja poslove direktora u jednom javnom preduzeću i sa te pozicije direktora je vršio pritisak na drugog direktora da izvrši određene građevinske radove, nakon čega su ti građevinski radovi izvedeni od oko 155 hiljada maraka", istakao je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, Nenad Nešić se sumnjiči da je primorao direktora preduzeća "Ilidža putevi" da asfltira pojedine ulice i putne pravce na području Grada. O saslušanju Nenada Nešića danas je malo ko pričljiv.

U "Ilidža putevima" danas nisu htjeli da odgovaraju na novinarska pitanja. U telefonskom razgovoru, zaposleni su nam rekli da direktor nije u kancelariji. Sa druge strane, ni v.d. direktora "Putevi RS" Nenad Nešić nije htio da daje izjavu – samo je kratko poručio da je bez komentara.

U Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu potvrdili su da je izvještaj Policijske uprave stigao na njihovu adresu. O sudbini predmeta odlučivaće nadležni tužilac.

"Predmet je dat na rad tužiocu koji će, nakon sagledavanja kompletnog materijala donijeti odluku o svim radnjama koje su potrebne", istakao je Neven Kramer, portparol Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nakon saslušanja u policiji, Nenad Nešić pušten je uz izvještaj. Nenad Nešić na čelu je Puteva Republike Srpske od 2016. godine, član je DNS-a i na proteklim izborima bio je kandidat te stranke za poslanika u Parlamentu BiH.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм