Tri mladića poginula u stravičnoj nesreći kod Srpca

Nema tragova kočenja: Automobil upao u jarak, pa udario u betonsko ojačanje

  • 06.07.2019. 19:13

Milan Golubović, Saša Kudra i Mišo Vujmilović iz Laktaša poginuli su noćas na putu iz Srpca za Laktaše, kada su oko 3.30 automobilom sletjeli sa puta u srbačkom selu Kukulje. Automobil je velikom brzinom upao u jarak, kada se i prevrnuo, i udario u betonsko ojačanje odvodnog kanala.

Na mjestu nesreće ne vide se tragovi kočenja.

"Rano jutros, tri mladića su se "sitroenom" survala sa puta u odvodni kanal. Auto je uklonjen, a sve što je ostalo kao svjedočanstvo nesreće su njegovi komadići.

Od siline udarca, prednji desni točak je zajedno sa dijelom osovine odletio na krov obližnje kuće. 

Dragan Mutić, koji živi nedaleko od kobnog kanala, kaže da ga je usred noći probudila glasna buka, za koju je mislio da je udar groma. Njegov sin, koji je još bio budan, mu je rekao da se desila ozbiljna nesreća, pa je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć.

"Kada sam prišao bliže, vidio sam da pored auta leži mladić, izašao je i komšija još jedan. Došao je sa druge strane, i on je vidio da jedan leži sa druge strane. Utom je i stigla hitna pomoć, doktorica i to, ali mogli su samo konstatovati da je stradalo, dvoje, ili troje, smrtno", kaže Dragan.

Mještani kažu da se na tom dijelu puta u posljednjih 10-ak godina zbog neprilagođene brzine desilo više nesreća. Laktaši su zavijeni u crno. Načelnik opštine, Ranko Karapetrović poručuje da su kulturne manifestacije predviđene za danas otkazane, dok će dan žalosti najvjerovatnije biti proglašen na dan sahrane.