Ličnosti godine

Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića povezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine!

  • 11.11.2019. 16:52

Mladi srpski fizičar Mihajlo Sporić (21) preminuo je nakon dvogodišenje borbe s karcinomom pluća u noći između četvrtka i petka, a glumac Nebojša Glogovac napustio nas je prošle godine.

Inače, njih dvojicu vezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine. Naime, Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića vezivala je jedna predivna stvar kada je sve bilo potpuni drugalije. Njih dvojica su se zajedno našli u jednom prilogu posvećenom ličnostima koje su obilježile tu godinu.

Glogovac i Sporić su tada izdvojeni kao ličnosti godine u Srbiji, a na listi su bili i Arno Gujon, francuski humanitarac koji pomaže srpskoj djeci na Kosovu i zlatni olimpijac Davor Štefanek.

Za Glogovca je ta godina bila zapamćena po ulogama u predstavi Hamlet, filmu Ustav republike Hrvatske i seriji Ubice moga oca. Te godine je glumac postao i ponosni otac kćerkice Sunčice.

Mladi fizičar Mihajlo Sporić, tada maturant Matematičke gimnazije, koji je osvojio zlato na međunarodnoj olimpijadi iz fizike, a iste godine osvojio je još dva zlata na takmičenjima iz fizike, kao i medalje na takmičenjima iz astronomije i astrofizike.

Podsjetimo, Milena Glogovac, majka glumca Nebojše Glogovca umrla je u petak, 8. novembra, u svojoj 74. godini.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.