Doboj

Ne shvataju ozbiljno policijski čas: Sankcionisano 10 lica

10:37, 29.03.2020.
Izvor: Srna
Policija Republike Srpske
Šest lica iz Doboja, tri iz Teslića i jedno iz Modriče sankcionisano je zbog nepoštovanja policijskog časa, mjera izolacije i zabrane kretanja licima od 65 i više godina.

Iz Policijske uprave Doboj su istakli da devetoro lica nije poštovalo policijski čas, te da su u tom periodu evidentirane i dvije saobraćajne nezgode proizrokovane vožnjom pod dejstvom alkohola.

Teslićka policija sinoć je oko 20.10 časova uhapsoila lice N.D. koje je za vrijeme policijskog časa sletjelo s puta automobilom marke "audi". Kod njega je alkotestiranjem utvrđeno da je imao 1,67 promila alkohola u krvi.

Lice čiji su inicijali Š.S. sa područja federalne opštine Živinice juče je oko 5. 00 časova u dobojskom mjestu Ritešić sletjelo s kolovoza automobilom "fijat". Utvrđeno je da je ovo lice u krvi imalo 1,27 promila alkohola. Pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Doboj, odakle je upućeno u bolnicu.

Osim nepoštovanja policijskog časa, lice čiji su inicijali D.S. sa područja grada Doboja sankcionisano je i zbog toga što nije poštovalo mjeru izolacije.

Policijska uprava Doboj apelovala je građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona bolesti.