Jagodina

Nastavnik polno uznemiravao učenice

  • 02.10.2019. 15:32

Nastavnik Srđan T. koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice jedne jagodinske osnovne škole, na društvenim mrežama je često objavljivao svoju poeziju spornog karaktera, posebno ako se uzme u obzir da je radio kao profesor u jednoj osnovnoj školi.

Srđan T. je osumnjičen da je od početka školske godine, pa do 27. septembra, polno uznemiravao učenice navedene škole govoreći im da su ku*ve, da bi dječaci trebalo da skaču na djevojčice, kao sto on skače na svoje koleginice i da je odjeljenje je*arnik, prenijeli su danas mediji.

Na profilima svojih društvenih mreža, kroz poeziju je otkrivao pojedinosti iz svog života, pa je tako pisao o alkoholu, drogi, ženama koje su mu, kako je naveo, nedostižne, ali i prosveti za koju tvrdi da je “tihi ubica” i “podmukla bolest”.

Prema informacijama koje je dijelio sa svojim prijateljima, osim u pisanju poezije uživao je i u treninzima borilačkih vještina, koje je takođe opjevao.

Nastavnik se tereti za polno uznemiravanje, za šta je zaprijećena kazna od dvije do deset godina. Istraga o ovom slučaju je u toku, a djevojčice koje je uznemiravao uzrasta su 13 i 14 godina.