Svjedočio najbolji sportista Srpske

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića

  • 18.03.2019. 19:21

U nastavku suđenja za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, svjedočio je nabolji sportista Republike Srpske za prošlu godinu, Darko Savić. 

Savić kao svjedok tužilaštva potvrdio je da je optuženog Marka Čolića dovezao na mjesto napada dan nakon što se brutalan napad na Kovačevića i desio.

Tvrdi da mu je Čolić rekao da u blizini Naprijedovog stadiona treba nešto da vidi. Šta, nije mu precizirao. Tog jutra nisam znao za nemili događaj. Došao sam po Marka, da idemo na trening, pošto sam ga trenirao, objasnio je Savić.

U sudnici su prikazani i snimci video nadzora sa kuće u blizini na osnovu kojih je Savić trebalo da potvrdi da je riječ o njegovom kombiju na snimku i da u auto ulazi Marko Čolić, što je svjedok i potvrdio. Na sve to odbrana je imala prigovore. Tvrdili su da su ti dokazi nezakonito stečeni, da se njima manipulisalo i da se ne zna ni odlakle su izuzeti niti da je za njih bila naredba suda. 

Prigovori branioca prštali su na sve strane, pa je Sudsko vijeće napravilo pauzu da bi se konsultovali o svim prigovorima odbrane. Nakon desetak minuta sve prigovore su i dobili. Nije manjkalo ni opomena braniocu zbog ponavljanja pitanja i pitanja koja se ne odnose na unakrsno ispitivanje. 

Strasti su se smirile tek kada je predsjednik Sudskog vijeća zaprijetio kaznom. Osim Savića, svjedoci tužilaštva bile su i dvije komšinice oštećenog Kovačevića koje su mu prve pritekle u pomoć. Opisale su da su čule neodređenu buku. Jedna od njih je rekla da je vidjela Kovačevića kako leži u travi i da su potrčale napolje kako bi mu pomogle. Zatekle su ga krvavog, kako kažu, najviše po licu. Ispričale su i da nikoga drugog nisu vidjele u blizini. 

I na njihov iskaz stigao je prigovor.Protiv Marka Čolića podignuta je optužnica zbog sumnje da je, zajedno s Nedjeljkom Dukićem, 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.Prema optužnici, oni su ga sačekali ispred zgrade gdje živi i brutalno ga pretukli metalnim palicama.

Na narednom ročištu biće saslušano još 5 svjedoka tužilaštva, od nekoliko svjedoka tužilaštvo je i odustalo s obzirom na  to da se oni odnose na drugog koji se sumnjiči za ovo krivično djelo Nedeljka Dukuća koji je u bjekstvu a za njim je raspisana potjernica.