Najtraženija osoba u BiH

Nastavljena potraga za Edinom Gačićem

  • 11.02.2019. 19:04

Više od hiljadu policajaca u nekoliko sarajevski naselja, traga za najtraženijom osobom u BiH. Višestruki ubica Edin Gačić i dalje je na slobodi i izmiče pripadnicima policijskih i bezbjednosnih agencija koje su sve snage usmjerile na njegovo lociranje i hapšenje. 

Potraga je usmjerena na područja u okloni Tarčina i Hadžića, ali policija provjerava sve tragove i dojave građana. Pretresen je i napušteni dom penzionera u Sarajevu, ali bez rezultata. Kolone policijskih automobila i patrole  na svakom su koraku. Mještani Tarčina i okolnih naselja i dalje su u strahu. Čekaju vijesti  o hapšenju višestrukog ubice. Škole su pod stalnim nadzorom policije. Roditelji uglavnom prate djecu do školskih klupa, ali ima i onih koji ne žele da ih šalju na nastavu, jer strahuju za njihovu bezbjednost.  

"Danas ih nisam ni slala u školu, ne smijem ih ni poslati. Nadam se da će se brzo ova situacija riješiti, pa da nastavimo normalnim životom", "Kući uveče zaključaj se i gotovo. Nema šta", neki su od komentara građana. 

Na mjestu ubistva policajaca u blizini objekta za edukaciju kadrova federalnog MUP-a, i dalje je pojačano obezbjeđenje.  Na svirepo ubijenog Mahira Begića, ispaljena su četiri metka, a Begićev službeni pištolj, napadač je odnio sa sobom. 

Ubica je najvjerovatnije pobjegao u obližnju šumu i gubi mu se svaki trag. Policija Kantona Sarajevo mogla bi zatražiti i pomoć Oružanih snaga. Trenutno su na terenu sve raspoložive snage iz nekoliko kantona i specijalna jedinica SIPE, i  svi zajedno pretražuju uglavnom napuštene objekte, a istovremeno se  provjerava  svaka dojava građana. Provjeravamo porodicu, prijatelje i sve kontakte koje je Gačic imao, poručuje Federalni ministar unutrašnjih poslova, koji moli građane da ostanu smireni, iako kaže razumije strah ljudi. Policija, kaže čini sve što je u njenoj moći. 

Dakle apsolutno sve snage su usmjerene na teren. Radi se i prikupljanju se operativni podaci, pretražuju se one lokacije, koje su nam sada interesantne, prema operativnim podacima, dakle niko ne spava, neće ni spavati, dok se ovaj ubica, dok se ovaj ne ubica pronađe i privede ovdje u prostorije", kaže Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Federalni ministar policije kaže da se, nakon provjeri ispostavilo da neke informacije o Gačićevom kretanju nisu tačne, i moli sve građane da pomognu policiji u njegovom lociranju. Ministrastvo unutrasnjih poslova Republike Srpske, učiniće sve što bude moglo kako bi federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo, poručio je direktor policije Srpske, Darko Ćulum. Poslije sastanka sa zamjenikom direktora federalne uprave policije, Ćulum je potvrdio da je pojačana aktivnost na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo. Policija Republike Srpke ranije je federalnoj upravi na raspolaganje stavila helikopter i ponudila svu neophodnu pomoć. Federalna i kantonalna policija na oprezu je i u okolini Konjica, posebno u mjestu odakle je Gačić krenuo u krvavi pohod.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.