Pretreseno više lokacija

Nastavljena istraga za ubistvo Slaviše Krunića, Benedi Đukanović i dalje u bjekstvu

  • 24.04.2019. 19:04

Emilio Baldo, direktno osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, i pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića, do kraja dana biće ispitan u Republičkom javnom tužilaštvu gdje je sproveden protekle noći.

Osumnjičeni Benedi Đukanović, za kojim je raspisana potjernica, još je u bjekstvu, a u potragu se uključila i policija Srbije. Izvještaji su Republičkom tužilaštvu podneseni protiv direktno osumnjičenih, Emilija Balda, Benedija Đukanovića i Željka Kovačevića koji je i stradao na mjestu zločina. Svi su odranije poznati policiji. Pretreseno je više lokacija koje su oni koristili.

U MUP-u Republike Srpske potvrdili su da su tokom pretresa pronašli i izuzeli više predmeta koji će koristiti u daljem krivičnom postupku. Potvrđeno je i to da će više osoba koje su juče uhapšene, danas biti puštene na slobodu.

Na slobodu je pušten Goran Milanović za koga je ustanovljeno da nema veze sa ubistvom. On je danas ustvrdio  da je u policiju otišao na njihov poziv i da ubijenog napadača Željka Kovačevića poznaje isključivo jer žive u istom naselju. Navodi da je medijskim natpisima nanaesena šteta njegovom i ugledu njegove porodice.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je potvrdio da su braća Nermin i Armin Ćulum imala kontakte sa direktnim izvršiocima, ali je kriminalistička obrada pokazala da nemaju direktne veze sa ubistvom.

Sigurno je, tvrdi Lukač, da je direktno osumnjičeni Benedi Đukanović napustio teritoriju grada Banjaluka, a potvrdio je da je osumnjičenog policija zaustavila nedugo nakon ubistva.  Sve građane poziva da se obrate policiju ukoliko imaju saznanja gdje se Đukanović nalazi.

“On je zaustavljen na području Dervente, vjerovatno u pokušaju bjekstva, negdje u noćnim satima. Policija ga je zaustavila, kontrolisala, u tom trenutku nismo imali informaciju da je on uključen u izvršenje krivičnog djela, to smo već u jutarnjim časovima znali“, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač.

Komemoracija za ubijenog predsjednika Uprave kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt" i "Sector ADS", Slavišu Krunića obaviće se sutra ujutru u kongresnoj sali kompanije Sector Security. Slaviša Krunić biće sahranjen sutra u 13 časova na porodičnom groblju u Glamočanima. Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je u sačekuši u blizini porodičnog imanja u naselju Glamočani, nadomak Banjaluke. Ubijen je i njegov tjelohranitelj  Žarko Pavlović, dok je vozač Goran Ilić ranjen sa više hitaca u predjelu nogu i ruku.