Banjaluka

Uklonjeno cvijeće i svijeće sa Trga Krajine VIDEO

  • 25.12.2018. 12:15

U Banjaluci je jutros priveden Davor Dragičević. Nakon toga na Tragu Krajine okupili su se članovi grupe "Pravda za Davida".

14:10 Kako je rečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji , Branislav Borenović, lider PDP-a i Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini RS nakon saslušanja pušteni su nakon saslušanja  u PU Banjaluka. Kako su rekli u policiji, Stanivuković i Borenović su dobili prekršajne prijave

14:00 Inspektori Policijske uprave Banjaluka su pred kućom Davora Dragičevića. Portal Srpskainfo saznaje da je izdata naredba da se pretrese kuća. Policija nikome ne dozvoljava da se približavaju kući Dragičevića. Prisutno je oko 10-ak policajaca i inspektora.

13:50 Policijska uprava Banja Luka nije u današnjim aktivnostima privela novinara Vladimira Šuška, kako su to pojedini mediji objavili, niti je bilo namjere da se ugrozi pravo na slobodu izražavanja i da se ometa bilo koji novinar u obavljanju svojih profesionalnih zadataka.


"Novinar Vladimir Šušak prilikom obavljanja svojih dužnosti ispred Policijske uprave Banja Luka nije imao jasno istaknutu novinarsku akreditaciju, što je jasno definisano Smjernicama OSCE-a za medije u ophođenju sa policijom. U tom istom dokumentu se navodi da novinari trebaju sa sobom nositi novinarsku karticu tokom obavljanja profesionalnih dužnosti, kao i da novinari trebaju poštovati   policijske   procedure   kada   prilaze   mjestima s ograničenim pristupom", navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

"Identitet gospodina Šuška, odnosno njegova profesija je utvrđena tek nakon profesionalnog i korektnog razgovora istog sa policijskim službenicima u PU Banjaluka", stoji u saopštenju. 

13:40 Kako javlja reporter ATV-a uklanja se i natpis "Davidov trg"  sa krivog sata u Banjaluci  

13: 34 N Trg Krajine u Banjaluci stigao je kombi sa radnicima komunalnog preduzeća koji uklanjaju cvijeće i svijeće 

13:30 Policijski službenik Policijske uprave Banja Luka fizički je napadnut danas, 25. decembra 2018. godine na Trgu Krajine u Banjaluci od strane jednog od okupljenih članova grupe „Pravda za Davida“, saopšteno je iz banjalučke  policije.

"Nepoznati muškarac udario je pesnicom u glavu policijskog službenika prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu.U toku je rad na identifikovanju lica koji je izvršio ovaj napad, a o svemu navedenom obavješteno je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka", navedeno je iz PU Banjaluka.

13:10 Iz UKC RS saopšteno je da je jutros u 09:40 h sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC RS u pratnji policijskih službenika PU Banja Luka dovezen pacijent D.D.(1969).

"Pacijent D.D. (1969) žalio se na bolove u desnoj ruci i desnoj nozi, nakon čega je pregledan, te je upućen na radiološku dijagnostiku. Rentgen dijagnostika desnog ramena, kompletne desne ruke, desnog kuka i desnog koljena ne pokazuje znakove svježih traumatskih promjena, odnosno rtg nalaz je uredan. Stoga, pacijent nije hospitalizovan u UKC RS", navodi se u saopštenju.

 

12:58 Na Trg Krajine sitglo je i vozilo za uklanjanja automobila Pauk, koji je uklonio automobil Davora Dragičevića 

12:35  “Prilikom lišenja slobode policijski službenici su u skladu sa zakonom primjenili sredstva sile.Na zahtjev lica lišenog slobode, ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje je od strane nadležnih ljekara konstatovano da nema povreda”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

12:27 Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, blokirana je  i glavna ulica u Banjaluci

12:25 Na Trg su stigli i Komunalni policajci 

12:23 Uz Stanivukovića na Trg je došao i Branislav Borenović lider PDP-a kojeg je takođe odvela policija.

12:20 Na Trg Krajine stigao je i Draško Stanikuković poslanik u Narodnoj skupštini RS koji je presjekao policijsku traku postavljenu na Trgu. Nakon toga odvela ga je policija.

12:15 Tokom okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci došlo je do incidenta. 

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, tokom okupljanja jedan od okupljenih dobacivao je i provocirao policiju. 

U trenutku kada je policija pokušala da ga udalji sa Trga ostali okupljeni su pokušali da ga brane. Krenuo je stampedo od RK "Boska" prema parku "Petar Kočić". 

Jedan od policajaca je pao, a okupljeni su ga nakon toga šutirali.

Na Trgu Krajine ima okupljenih građana od kojih neki samo nijemo posmatraju dešavanja, a drugi provociraju policajce. 

Na Trgu Krajine u Banjaluci raspoređeni su pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Banjaluka.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka jutros su priveli Davora Dragičevića.

Тагови: