Sigurnosne kamere snimile sve

Napadač vikao "ubij ga za Bajram": Mladići brutalno pretučeni ispred pekare

16:11, 13.08.2019.
Izvor: cdm.me
Mladići Adem Gredić (21) i N. Bašić iz bjelopoljskog mjesnog centra Rasovo pretučeni su u subotu oko 22 časa u Industrijskoj ulici u naselju Nedakusi. Pretukla su ih, prema kazivanju Gredića, napali sredovječni muškaraci iz sela Boljanina, za kojima policija još traga.

Na Facebook stranici Bošnjačke stranke je objavljeno da se u Bijelom Polju 10. avgusta, desio nemili događaj, gdje su dvojicu mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare “Šar” u blizini tržnog centra “Voli” napali I. Raković iz Boljanine i još jedna za sada nepoznata osoba.

“Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredića dok je primao udarce začuo kako viče “ubij ga za Bajram”. Tražimo da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo”, napisano je na Facebook stranici BS-a.

Ističu da je Bijelo Polje jopština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, te vjeruju da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđuju i pozivaju nadležne organe da počinioce privedu pravdi.

“Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa”navode u BS-u.

Cijeli događaj snimile su sigurnosne kamere pekare “Šar”.

Selva Gredić, majka povrijeđenog mladića, ispričala je da nije postojao nikakav povod da njen sin bude brutalno pretučen.

“Sve se odigralo ispred pekare ‘Šar’ preko puta supermarketa ‘Voli’ u naselju Nedakusi. Adem je ušao u pekaru da kupi picu kada ga je najprije uhvatio za ruku jedan od siledžija sa namjerom, da mu navodno nešto kaže. Zatim su pritrčala i ostala dvojica i udarali su ga metalnom šipkom po glavi i ostalim djelovima tijela. Moj sin je usljed udaraca pao na tlo. U nesvjesnom stanju, prevezen je u gradsku zdravstvenu ustanovu”, ispričala je majka povrijeđenog.

Kako je navela medicinski je zbrinut i sa teškim povredama smješten na hiruško ortopedsko odjeljenje bjelopoljske bolnice.

Povrijeđeni Gredić, ispričao je da je nasilnike poznavao iz viđenja, ali da nikada sa njima nije imao bilo kakav konflikt.

“Nije mi jasno zbog čega su tako brutalno postupili prema meni. Volio bih da saznam šta je bio motiv mojeg prebijanja. Glava me neprekidno boli, ne mogu da spavam, uveče mi se javljaju košmari”, kazao je povrijeđeni mladić.

Načelnik hiruškog odjeljenja dr Duško Miladinović, potvrdio je da se radi o teškim povredama.

“Nije životno ugrožen ali povrede su teške. Nanijete su udarom nekim tupo tvrdim predmetom”, kazao je dr Miladinović.

U bjelopoljskoj policiji potvrdili su da su trojica muškaraca učestvovala u prebijanju Gredića.

“U toku su operativne radnje vezane za ovaj slučaj. Očekujemo da uskoro napadači budu privedeni i da se prema njima postupa u okviru zakonskih ovlašćenja”, kazao je sagovornik Dnevnih novina iz policije.