Djevojčica (1) preminula u snu

Nakon tragedije inspekcija u vrtiću: Provjerava se da li je bilo propusta u radu

  • 16.10.2020. 16:44

Zbog tragedije koja se dogodila juče u vrtiću "Ivin vozić" u Zemunu, kada je u snu preminula jednogodišnja djevojčica, danas je u tu ustanovu došla inspekcija, saznaje Blic.

Tragedija koja je juče šokirala Srbiju dogodila se u popodnevnim časovima u privatnom vrtiću u Ulici Prigrevica 155, a djevojčica je prema dosadašnjim informacijama preminula u snu.

– Sekretarijat je odmah po informaciji da se desio nesrećni slučaj u vrtiću “Ivin voz” dao nalog za inspekcijski nadzor vrtica. Inspektori su danas na terenu, obavjestićemo javnost o ishodu kada se nadzor zavrsi – rečeno je za Blic iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Informaciju o posjeti inspektora potvrdili su i u vrtiću.

– Hvala na pozivu, sada nam je tu inspekcija i ne možemo da pričamo – rekli su kratko iz ove ustanove.

Prema onome što je juče moglo čuti na licu mjesta, jednogodišnja djevojčica je preminula u snu, a pretpostavlja se da je riječ o iznenadnoj smrti”

– Brat mi je trenutno u policiji. Koliko smo mogli da čujemo radi se o takozvanoj iznenadnoj smrti. Jako nam je žao što se ovo dogodilo, za sada nemamo druge informacije – kazali su juče iz porodice koja je u vlasništvu ovog vrtića.

Uviđaj trajao satima

Ispred zemunskog vrtića juče su se na kratko pojavili i rođaci nastradale djevojčice koji nisu željeli da komentarišu za medije. Uviđaj je trajao satima, a reporteri su ispred ustanove sretali roditelje druge djece koji takođe nisu bili raspoloženi da govore o tragičnom događaju, već su za sebe komentarisali kako je stravično to što se dogodilo djevojčici.

Jedna komšinica kazala je da vrtić postoji nekoliko godina, ali da se ne sjeća da je u njemu ikada bilo problema.

Nažalost, ovo je treći slučaj u posljednje četiri godine da se dešavaju ovakve tragedije. A zovu ih smrt u kolijevci ili sindrom iznenadne smrti.

– Sindrom iznenadne smrti odojčeta pogađa djecu uzrasta do godinu dana, najčešće u snu. Učestalije se javlja kod dječaka, u zimskom periodu, kod djece koja ne doje, kod djece koja koriste cucle i najčešće u uzrastu od 4. do 6. mjeseca života. Sindrom iznenadne smrti starijeg djeteta se javlja kod djece starije od godinu dana, najčešće u snu. Po učestalosti je manje zastupljen nego kod odojčadi – rekla je dr Snežana Rsovac, piše Blic.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм