Nedžad Čaušević

Nakon potjere ubio se osumnjičeni za ubistvo žene u Sarajevu

  • 05.11.2019. 19:03

Tridesetdevetogodišnju Sanelu Trsten ubio je jutros u sarajevskom naselju Nedžarići, Nedžad Čaušević koji se, nekoliko časova nakon toga, ubio na Bjelašnici.

U ulici Aleja Bosne Srebrne, ispred preduzeća "Park", Čaušević je Saneli pucao u leđa.

"Na lice mjesta su izašli pripadnici policije i Hitne pomoći i tom prilikom je konstatovana smrt jenog lica. Radi se o ženskoj osobi inicijala S.T. 1980. godište", rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Zalutali metak pogodio je radnicu komunalnog preduzeća koja je bila u krugu firme. Ona je zbrinuta u bolnici i nije životno ugrožena. Nakon ubistva, Čaušević bježi prema Bjelašnici. Policiji MUP-a Kantona Sarajevo u pomoć dolazi i Policija Republike Srpske. Pretražena je Čauševićeva kuća u mjestu Krupac, nakon toga je lociran njegov automobil, a onda i on. Potjera je išla šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. Ubrzo je pronađen i opkoljen. 

"Nakon što je isti primjetio policiju pucao je iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima kojom prilikom niko nije povrijeđen, a potom je uočivši veći broj policijksih službenika izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu", istakao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Čaušević se raznio u minskom polju, na Gušča brdu. Njegovo tijelo izvukli su pripadnici deminerskog tima Republičke uprave civilne zaštite Srpske.

Tragedija je mogla da bude i veća jer je metak pogodio Senadu Muhić, radnicu komunalnog preduzeća u prsa, pritom, pored nje je bilo još oko 15 njenih kolega. 

"Kompletan događaj dogodio se u ulici koja prolazi pored našeg rasadnika i prilikom pucnjave ranjena je naša kolegica koja se nalazila u krugu našeg vrtnog centra. Zalutali metak ranio ju je prilikom raspodjele poslova na početku radnog dana", naglasila je Aldijana Hamza, portparol KJKP "Park".

Motiv ubistva i samoubistva nije saopšten ali se spekuliše da je riječ o ljubavnim problemima. Navodno su Sanela i Nedžad nedavno prekinuli vezu.   
 

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.