Beograd

Najviša do sada izrečena kazna?: Zbog polnog uznemiravanja kćerki dobio šest godina zatvora

  • 04.12.2019. 09:25

Na predlog Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu, sud je na šest godina zatvora osudio B. P. iz Kaluđerice i izrekao mu i mjeru obaveznog liječenja od alkoholizma zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnim kćerkama. Ova je najviša kazna dosad izrečena za krivično djelo nasilje u porodici i zlostavljanje dece.

B. P. je osuđen jer je 1. jula 2011. tukao maloletne kćerke nogama i rukama, od kojih je jedna tom prilikom udarila glavom u ormar i zadobila povrede. Potom je od početka 2012. do 7. maja 2013. kćerkama često naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, a zatim bi ih dodirivao po tijelu i po polnom organu.

Nakon ovih krivičnih djela B. P. nije bio dostupan državnim organima sve do 15. marta ove godine, kada je nasrnuo na bivšu suprugu i prekršio mjeru zabrane prilaska i komunikacije sa njom.

Tog dana je pijan došao do kuće čiji su suvlasnici on i bivša supruga i počeo da lupa na vrata, preteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, i pokucao na prozor, a žena je pokušala da ga otjera. Sljedećeg jutra, B. P. je počeo benzinom da poliva prozor i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, govoreći: "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!" Ubrzo nakon toga je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično delo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje, što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se B. P. osudi na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora za niz krivičnih djela.

Pročitajte još:

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок