Zagreb

"Naci Đuro" koji je tukao i rezao podstanara, psihijatrijski slučaj

  • 16.10.2019. 16:05

U Zagrebu je juče uhapšen Ivan Đurić koji je kolone crne hronike punio pod nadimkom Naci Đuro. 

Ovog puta je uhapšen pod sumnjom da je prijetio, tukao i rezao mladića, inače svog podstanara, u zagrebačkom naselju Savica, gdje Naci Đuro živi. 

Sve se odigralo u nedjelju kada je svog 20-godišnjeg podstanara zatvorio u stan i počeo ga mučiti. Na tijelo mu je preko prsa i trbuha nožem urezao riječ "smeće" te mu prijetio smrću.

U tramvaju salutirao nacističkim pozdravom i vikao Sieg Heil pa špricao putnike suzavcem

Za Naci Đuru kojega neki zovu i Đuro Baraba šira je javnost čula 2017. godine kada je u tramvaju broj 6 u Zagrebu salutirao nacističkim pozdravom i špricao suzavcem po tramvaju. Sve je započelo na raskrsnici Slavonske avenije i avenije Marina Držića u smjeru juga, nepoznati muškarac prvo salutirao nacističkim pozdravom i uzvikivao "Sieg Heil".

Nakon toga je, kada ga je jedna od putnica u tramvaju upozorila na njegovo ponašanje, počeo špricati suzavac po tramvaju. Tramvajem je u tom trenutku upravljala 42-godišnja vozačica koja je prvo odbila ljekarsku pomoć koju su joj ponudili policijski službenici, ali ju je naknadno zatražila. Ljekarska pomoć joj je pružena u KB Merkur, gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđena. Tokom i nakon događaja niko od putnika nije zatražio ljekarsku pomoć.

Na njegovom Facebook profilu mogu se vidjeti fotografije i statusi u kojima veliča Adolfa Hitlera i Wehrmacht, a osim toga na profilu svojevremeno je naveo i kako radi kao "grobar u koncentracijskom logoru u Auschwitzu".

"Panker, Hrvat, katolik s ranama iz prošlosti"

O Đuriću je 2016. snimljen kratki dokumentarni film Ispred zastava u kojem je prikazao i nešto drugačije slike.

"Đuro je panker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov pank svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upoznao djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca", njegov je opis u spomenutom filmu.

Objavljivao slike s oružjem

Na Facebooku je protekih godina objavio niz fotografija na kojima pozira s raznim oružjem.

Na istoj je društvenoj mreži prije godinu dana uz fotografije objavio da započinje boravak u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče i napisao da mu je to odredio sud.

Тагови: