Načelnik Han Pijeska se predao policiji

  • 20.04.2021. 19:25

Nije bježao nego je čekao da završim sa svojim obavezama u Bijeljini i da dođem u Han Pijesak, tako svog branjenika, Slobodana Đurića, SDS-ovog načelnika Han Pijeska, opravdava njegov advokat.

Petko Budiša nije objasnio gdje je, više od 22 časa bio Đurić i zašto se nije javio policiji koja ga je tražila zbog napada na Merseda Trbića. Za sada nemamo optužnicu a mom branjeniku se već pokušava suditi za nešto što još nije razjašnjeno - kaže Budiša. Đurić se, u njegovoj pratnji, sinoć predao policiji.

"Kad sam upoznao sa svim o čemu se radi, mi smo naravno zajedno došli u policiju, javili se, dakle ne radi se o nikakvom skrivanju, nikakvom bježanju. Moj branjenik nema nijednog razloga da bježi od bilo čega. Sve će se razjasniti, sve okolnosti, i kada se one razjasne, Tužilaštvo će donijeti svoju odluku", rekao je Petko Budiša, advokat.

Prema dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, napad na Trbića ima obilježja krivičnih djela "Teška tjelesna povreda" i "Izlaganje opasnosti". Osumnjičeni Đurić se trenutno nalazi u prostorijama policijske stanice u Vlasenici.

"U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim licem, a sve dalje aktivnosti policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaće pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu", istakao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Han Pijesak, planinsko mjesto na istoku Srpske sa manje od 3,5 hiljade stanovnika ne pamti ovakvo nešto. Mještani, uglavnom, bježe od kamere. Malo ko je htio da komentariše skandal. 

"Nemam pojma ja, samo sam čuo, ali ne znam o čemu se radi".

"Ne mogu reći da je u redu, da nije u redu, kad ne znam situaciju, a šta ima veze ako je načelnik - nije tada bio načelnik", naglasili su građani.

Đurić je osumnjičen da je u noći sa nedjelje na ponedjeljak, u mjestu Bajrin Kamen u Vlasenici, svojim terencem sustigao Merseda Trbića nakon što je on njega prestigao. Prema prijavi, napadač je udario u Trbićev automobil, nakon čega ga je izvukao vani i nanio mu teške povrede rukama i nogama. Trbić je zbog povreda završio u UKC Tuzla.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина