Dule Borić

Načelnik Civilne zaštite brutalno pretučen u centru Teslića

14:46, 02.07.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Thumbnail
Načelnik Civilne zaštite u Tesliću Dule Borić pretučen je u nedjelju pred većom grupe djece na dječjem igralištu u tom gradu, otkriva Srpskainfo.

Napad se desio u po dana i to u parku koji se nalazi u blizini zgrade u kojoj živi Borić.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez nam je potvrdila, navodeći inicijale, da im je prijavljeno da su dvije nepoznate osobe napale Borića i nanijele mu teške povrede.

"Nakon prijave policija je odmah izašla na lice mjesta i Borić je upućen u Dom zdravlja u Tesliću, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je djelo okarakterisao kao nanošenje tjelesnih povreda", pojasnila je Kerkezova.

Prema njenim riječima ono što je šokirali sve prolaznike jeste to što se napad desio u po dana, u parku gdje je bilo više djece.

"Napadače nije bilo briga da li će ih neko prepoznati ili će se umiješati u tuču. Oni su došli sa namjerom da fizičke povrijede Borića i u tome su uspjeli. Tokom tuče djeca su plakala i vrištala u parku, prizor je bio strašan", istakao je pomenuti izvor.

Borić danas nije želio komentarisati ovaj napad.

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Teslić najoštrije osuđuje fizički napad na Dulu Borića, aktivistu Srpske demokratske stranke i šefa civilne zaštite u Opštinskoj upravi Teslić, uglednog domaćina.

"Ne prejudicirajući motive ovog napada, što je posao istražnih organa, svaki stanovnik naše opštine mogao bi da se zapita šta se to dešava već nekoliko godina u Tesliću, šta je sljedeće i ko je sledeći, te da opravdano strahuje za svoju bezbjednost i za bezbjednost svoje porodice", rekli su SDS Teslić.

Od nadležnih istražnih policijskih i tužilačkih organa očekuju da što prije privedu pravdi počinioce ovog napada, kako bi se među građane vratio mir i osjećaj sigurnosti, kao i povjerenje u rad tih organa.

(Srpskainfo)