Načelnik opštine Pale dobio prijeteće poruke

“Načelniče, ti si sljedeći na meti, pričuvaj djecu ili se povuci''

  • 13.10.2019. 19:23

“Načelniče, ti si sljedeći na meti, pričuvaj djecu ili se povuci'' - ovo je samo jedna od prijetećih poruka koju je dobio načelnik opštine Pale, SNSD-ov Boško Jugović. 

Sve je prijavio policiji koja je nekoliko mjeseci motrila na njegovu kuću i članove porodice. PU Istočno Sarajevo predmet je predala nadležnom Tužilaštvu, potvrđeno je ATV-u. 

Jugović danas poručuje da ima određene sumnje o tome od koga su stigle prijetnje. Uvjeren je da je riječ o članovima SDS-a koji su na prošlim izborima bili kandidati te partije. Imena ne otkriva, ali najavljuje tužbe. 

“Ja insistiram da se ta lica otkriju, bez obzira da li će biti osnova da se krivična pokrene ili ne, ja ću sa svoje strane pokrenuti privatnu tužbu protiv lica pogotovo kada postoji osnovana sumnja da neka od tih lica se nalaze na listi odbornika iz prošlog saziva", kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

U SDS-u nisu komentarisali navode načelnika da su mu prijetili njihovi članovi. Nemaju ništa protiv da se i objave imena onih koji su pisali Jugoviću i poručuju da nadležne službe treba time da se pozabave.

“Da pustimo PU da rasvjetli ovo krivično djelo i da rasvjetle ostala krivična djela i da normalno kao ljudi živimo", kaže Miodrag Kovačević, predsjednik OO SDS Pale.

Načelnik Pala, sa današnje vanredne konferencije za novinare je zatražio i da istražni organi ispitaju na koji način je grad Istočno Sarajevo kupilo lokalnu televiziju koja, tvrdi, služi za promociju SDS-a i PDP-a, stranaka koje su u vlasti na gradskom nivou.

Тагови: