Počinje suđenje

Na optuženičkoj klupi Zoran Marjanović, ko je ubio Jelenu?

09:38, 11.09.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Tačno tri godine i šest mjeseci otkad se na nasipu u naselju Crvenka dogodilo stravično ubistvo pjevačice Jelene Krsmanović, pred Višim sudom u Beogradu na optuženičkoj klupi danas će se naći njen suprug Zoran Marjanović.

Pjevačicin suprug u svojstvu okrivljenog našao se nakon što su tužilaštvo i policija prikupili dovoljno dokaza koji su im ukazali da postoji opravdana sumnja da je zločin počinio upravo on.

Ubistvo pjevačice od samog početka istrage bilo je obavijeno velom misterije.

Prema prvoj verziji događaja, koju je Marjanović konstantno potencirao, pjevačica je tog 2. aprila 2016. godine došla sa njim i ćerkicom na nasip u Crvenki kako bi rekreativno trčala. Ubrzo potom, ona je nestala. Njeno beživotno tijelo pronađeno je sutradan na otprilike 1.000 metara od mjesta, gdje se prema tvrdnji Marjanovića, rastala od njega.

Čudne okolnosti navodnog nestanka i brutalno ubistvo nedaleko od mjesta gdje su, prema Marjanovićevoj priči, bili on i njihova petogodišnja kćerkica, od početka su se činili sumnjivim istražiteljima. Tako su, nekoliko sati pošto je pjevačica ubijena, policijaci priveli Zorana Marjanovića i odredili mu policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je ubio suprugu. Ispitivali su ga satima, podvrgnuli poligrafskom ispitivanju, međutim za određivanje pritvora i osnove sumnje da je svoju ženu ubio, nije bilo nijednog materijalnog dokaza. Nije bilo ni njegovog priznanja.

Zbog toga, Zoran Marjanović bio je pušten na slobodu, a istraga je krenula u različitim pravcima.

Glavni osumnjičeni za svirepo ubistvo supruge, mlade majke i pjevačice, i u danima nakon zločina bio je on, a to je pokazivalo i veliko prisustvo forenzičara u kući Marjanovića više puta nakon što je zločin otkriven.

Pripadnici MUP u više navrata iznosili su razne predmete iz kuće Zorana Marjanovića, a među njima bila je i garderoba koju je nosio kobnog dana u trenutku kada je pjevačica nestala. Mjesecima kasnije, ispostavilo se da je oduzeta odjeća jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića! Naime, na garderobi koju je Jelenin suprug nosio kobnog dana pronađeni su tragovi blata za koje je detaljnom istragom utvrđeno da su istog molekularnog sastava, kao i blato sa mjesta gdje je pronađeno Jelenino tijelo.

Rezultati vještačenja dokaza koje je policija tokom istrage prikupila čekali su se i po nekoliko mjeseci, a kako su pristizali, jedan po jedan, sklapali su mozaik i sve više budili sumnju da je Zoran Marjanović ubica za kojim tragaju.

I zaista, nepunih šest mjeseci od njegovog hapšenja Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marjanovića zbog sumnje da je učinilac teškog ubistva svoje supruge Jelene Krsmanović. Međutim, ova optužnica vraćena je na dopunu “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari”. Sud je isto ponovio i sa drugom, dorađenom verzijom optužnice.

U tom periodu, Marjanović je izašao na slobodu.

Treću optužnicu, njeno potvrđivanje i zakazivanje pripremnog ročišta Zoran Marjanović je dočekao na slobodi. Na slobodi je dočekao i suđenje koje danas počinje u Višem sudu u Beogradu, a na kojem će se osumnjičeni za monstruozan zločin u Borči izjasniti o krivici.