Trebinje

Muzika u kafićima utihnula kada je poginuo pripadnik Žandarmerije

  • 06.09.2019. 20:06

Pripadnik Žandarmerije Trebinje MUP-a Republike Srpske Tihomir Hrnjaz (37) poginuo je vozeći se u vozilu kvad, na šumskom putu prema Zelengori, a njegov brat Milimir Hrnjaz je povrijeđen, jer se vozilo prevrnulo.

Vozilom je uravljao Milimir, dok je nesrećni policajac sjedio na mjestu suvozača, a vozili su se regionalnim, makadamskim putem od gatačkog sela Vrba prema Kalinoviku, na kome se, u mjestu Lukavica, vozilo prevrnulo usljed neravnog terena.

U Policijskoj upravi Trebinje je potvrđeno da su u četvrtak veče, oko 19.30, dobili prijavu o saobraćajnoj nezgodi, u kojoj je učestvovalo motorno vozilo BRP-CA NAM 450, a nakon prevrtanja i izlaska gatačke policije na teren, utvrđeno je da je Milimir povrijeđen, a Tihomir je, nažalost, podlegao.

Milimir Hrnjaz je prebačen u Bolnicu Trebinje, gdje je odmah zbrinut i van je životne opasnosti, dok njegovom bratu nije bilo spasa, pišu Nezavisne.

U vrijeme nesreće Tihomir Hrnjaz nije bio na dužnosti, već je u ovu vožnju krenuo rekreativno.

Tihomir je, kao pripadnik Žandarmerije, odnosno ranije Jedinice za podršku, bio jedan od fizički spretnijih momaka trebinjske Policijske urpave, pa je ovakva smrt, osim što ih je rastužila, i izenadila njegove kolege iz policije.

"Uvijek je u svakoj akciji bio među prvima, neustrašiv i spretan, kolegijalan i uvijek spreman da pomogne. Izgubili smo i dobrog službenika, dobrog kolegu i nadasve izuzetnog prijatelja", poručuju u Policijskoj upravi Trebinje.

Tuga i nevjerica je obuzela i cijelu Bileću, gdje je rođen pokojni Tihomir i gdje živi cijela njegova porodica, otac, majka i dva brata sa snahama i djecom.

Bilećani kažu da boljeg momka Bileća nije imala, a o tome koliko ga žali njegov rodni grad, možda najslikovitije govori podatak da su u četvrtak veče, kada se gradom pročula vijest o njegovoj smrti, gradski kafići počeli da gase muziku.

Nesrećni policajac će biti sahranjen u subotu u 14 časova na Gradskom groblju u Bileći.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок