Ubistvo u sred bijela dana

Muškarac koji je ubio suprugu u kritičnom stanju, Trebinjci u šoku

  • 03.07.2019. 18:43

Pedesetrogodišnji Trebinjac Slaviša Ratković u sred bijela dana ubio je dvije godine mlađu suprugu Ljiljanu. Pucao joj je u glavu pa je nesrećna žena na licu mjesta podlegla, a onda je pucao u sebe.

Sve se dešavalo u prostorijama trebinjske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja gdje je ubijena Trebinjka radila. Muž ju je ubio na radnom mjestu.

Ljiljana je ostala da dežura na ovjeri knjižica, kolege su otišle u 15 časova, a Slaviša je sa pištoljem došao pola sata kasnije. Sve se desilo iza pulta ove filijale. Brat nastradale Trebinjke prijavio je njen nestanak. Tijela su pronađena sinoć oko 19 časova. 

"U prostorijama Fonda zdravstvenog osiguranja u ulici Vojvođanska lice inicijala S.R. je iz vatrenog oružja pucalo u svoju suprugu koja je smrtno stradala, a potom pokušalo izvršiti samoubistvo", rekla je Vanja Antelj, portparol PU Trebinje.

"Danas u toku dana izvršena je obdukcija tijela nastradale kojom je konstatovano da se na tijelu nalazi jedna prostrijelna rana zbog koje je nastupila trenutna smrt",naveo je Srđan Vukanović, potrparol Tužilaštva Trebinje.

Iako je krvario skoro tri sata Ratković je preživio, u teškom stanju je prevezen u trebinjsku bolnicu, a onda u Klinički centar u Podgorici. Ova vijest brzo se proširila gradom, Trebinjci su u šoku. 

U šoku su i kolege nastradale žene, kažu ne mogu da vjeruju šta se desilo u njihovim prostorijama. O Ljiljani imaju samo riječi hvale.

"Prvo da izjavim saučešće porodici. Svi smo zaista iznenađeni i ogorčeni da se to dešava u našim životima. Prije svega želim reći da je riječ o veoma odgovornoj, radnoj i disciplinovanoj osobi koja nikada nije pričala da je imala bilo kakav problme. Zaista smo svi uzenimreni zbog situacije koja se dogodila", rekla je Valerija Lakić, direktor filijale Fonda zdravstva Trebinje.

Ratkovići od ranije nisu poznati policiji. Gradom se priča da u posljednje vrijeme nisu bili u dobrim odnosima te da su se razveli. Stradala Ljiljana je kćerka ratnog načelnika Trebinja Božidara Vučurevića.

Тагови: