Od početka protesta

MUP sankcionisano 299 lica

  • 14.06.2018. 14:01

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su od početka protesta zbog poskupljenja goriva 299 lica koja su ometala saobraćaj i policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka.

Iz MUP-a je saopšteno da su policijski službenici juče preventivno djelovali radi nesmetanog odvijanja saobraćaja, kao i da u gradovima Srpske nije bilo blokada saobraćaja dužih od nekoliko minuta, koje su prestale nakon dolaska policije na ta mjesta. 

Iz MUP-a su još jednom upozorili neodgovorne pojedince da će svako kršenje zakonskih propisa i nepostupanje po naređenju policijskih službenika biti sankcionisano. 

"MUP Srpske neće tolerisati ponašanje pojedinaca koji ometaju redovno odvijanje javnog saobraćaja i rad policijskih službenika u obavljanju njihovih zadataka", navedeno je u saopštenju. 

Članom 152 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH propisano je da učesnici u saobraćaju moraju da postupaju po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili prema naredbi policijskih službenika, dok je članom 235 istog zakona propisano da će učesnik u saobraćaju, zbog nepoštivanja ove zakonske odredbe, biti kažnjen novčanom kaznom od 100 KM do 300 KM. 

"Članom 24 Zakona o javnom redu i miru propisano je da će se lica koja ometaju i sprečavaju djelovanje državnih organa biti kažnjena novčanom kaznom od 500 KM do 1.500 KM ili kaznom zatvora do 60 dana", podsjeća se u saopštenju. 

U MUP-u ističu da građani Republike Srpske imaju pravo na mirno okupljanje i izražavanje nezadovoljstva na javnom mjestu, ali u skladu sa zakonskim propisima i da prilikom tog okupljanja ne dolazi do ugrožavanja prava drugih građana i ometanja javnog saobraćaja.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.