Za tri dana je trebao da proslavi rođendan

MUP RS se potresnim riječima oprostio od policajca koji je nastradao na dužnosti FOTO

  • 22.04.2019. 14:41

Policajac Slađenko Tubin kojeg je u nedjelju uveče ubio Marko Šabić za tri dana trebao je da proslavi 48. rođendan, a iza njega ostala je supruga i dva sina.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS rekli su da su noćas ostali bez svog služenika Tubina, koji je prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora zadobio povrede iz vatrenog oružja.

– Hrabro srce našeg kolege pokušalo je da intervenciju riješi mirno i profesionalno, ali nažalost sa posljedicom po njega lično i njegovu porodicu. Bio je dobar kolega i policajac, pripadnik Vojske Republike Srpske u prethodnom ratu. Nek mu je vječna slava i hvala – rekli su u MUP-u.

Njegove kolege ističu da je bio vrhunski policajac koji je svoju karijeru gradio od 1993. godine bez ijedne mrlje u karijeru.

– Ovo je veliki gubitak za sve nas, ne znam kako ćemo se oporaviti od ovoga. On je radio u Ljubiji i bio je omiljen kako među kolegama, tako i mještanima. Svi ćemo pamtiti njegov osmjeh koji je uvijek krasio njegovo lice – rekao je jedan od njegovih kolega.