Trenutno najtraženiji čovjek u BiH

MUP nadzirao Gačića dok je bio na teritoriji Republike Srpske

  • 11.02.2019. 12:49

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nadzirao je kretanje Edina Gačića tokom svih deset mjeseci koliko je boravio na teritoriji Republike Srpske, potvrđeno je ATV-u u Ministarstvu. 

MUP je, preko Policijske uprave Banjaluka i Uprave za borbu protiv terorizma Republike Srpske, uspostavilo operativni nadzor nad Gačićem čim je kročio na teritoriju Republike Srpske i to nakon što su iz Kazneno – popravnog zavoda u Bihaću dobili dopis da mu se kazna zatvora završava 27.7. 2017. godine, da je opasan i da je izvjesno da će ponovo počiniti krivično djelo, kao i to da je bio povezan sa odredom El Mudžahid. 

Pod nadzorom je bio do 8.5.2018. godine, jer je u međuvremenu, odbivši psihijatrijsko liječenje koje mu je preporučeno, prodao kuću u Banjaluci i napustio Republiku Srpsku. 

Samo tri dana nakon toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je, posredstvom Operativne grupe za borbu protiv terorizma obavijestilo je sve bezbjednosne agencije u BiH da je Edin Gačić napustio teritoriju Republike Srpske, da se radi o izuzetno opasnoj osobi koja iza sebe ima počinjena dva ubistva i da ostale Agencije treba da predzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

Gačić je trenutno najtraženiji čovjek u BiH, jer je, u samo sedam dana, u Konjicu ubio Sauda Sultanića, a kasnije i policajca Mahira Begića na teritoriji Sarajeva. Osuđivan je zbog ubistva 1994. godine na 14 godina zatova. 

Tokom dopusta iz zatvora u Zenici, 2002. godine ubio je i svoju majku i nakon toga osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Prije isteka kazne iz Zenice, premješten je u zatvor u Bihaću.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина