MUP: Evidentirano kršenje epidemioloških mjera

  • 05.04.2021. 11:07

Pripadnici MUP-a Republike Srpske evidentirali su tokom vikenda dva krivična djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te zatekli šest ugostiteljskih objekta da rade, iako je to suprotno zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina su tokom racije u vikendici u mjestu Dijelovi, zatekli 22 lica koja nisu nosila zaštitnu masku, a ispred objekta su bila zatečena četiri lica.

Racija je bila realozovana u petak, 2. aprila, od 22.00 do 24.00 časa, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epudemije, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Policijskoj upravi Gradiška u subotu, 3. aprila, oko 22.10 časova projavljeno je da je u mjestu Nova Topola u privatnoj kući organizovana proslava u kojoj učestvuje više lica.

Uviđajem je utvrđeno da je vlasnik kuće organizovao proslavu, gdje je bilo prisutno 12 lica, što je u suprotnosti sa zaključkom Republičkog štaba za vandredne situacije.

Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.