Mladin otac pozvao četiri puta više gostiju od dozvoljenog

08:13, 12.08.2020.
Izvor: nezavisne.com
Thumbnail
Da nije bilo lažne dojave o bombi, javnost ne bi saznala da je prošle subote u svadbenom salonu koji se nalazi u sklopu Sportsko-rekreativnog centra "Džungla" u Doboju održano veselje na kojem je bilo gotovo četiri puta više gostiju nego što je to dozvoljeno u uslovima pandemije virusa korona.

Organizator veselog skupa je, kako doznajemo, Duško Tripić iz Velike Bukovice, kod Doboja, čija kćerka se udala te večeri, a iako je prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije, koja je na snazi do 17. avgusta, u zatvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do 50 osoba, sa mladencima se navodno veselilo skoro 180 gostiju, pišu "Nezavisne novine".

"Postavljena je bomba u 'Džungli'", to je sve što je zasad nepoznata osoba kazala kada je u subotu oko 22.15 pozvala 122, a zatim prekinula vezu, ali broj s kojeg je stigao poziv ostao je zabilježen u listingu policije.

Nakon dojave u "Džunglu" su se zaputili pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Doboj, kojima su se pridružili radnici Službe hitne pomoći Doma zdravlja, potom vatrogasci, te dežurni radnici "Elektrodoboja", a svadbeni salon je ispražnjen.

Dok je trajao protivdiverzioni pregled, gosti na svadbi su upućeni na bezbjednu udaljenost, a nakon što su službenici SKP-a završili svoj posao, utvrđeno je da je prijava bila lažna i da u svadbenom salonu, kao i oko objekta "Džungle", nema postavljenih eksplozivnih naprava.

Dojava o bombi i stajanje na parkingu dok je trajao pregled nije pokvarilo raspoloženje svatovima, te su se, saznajemo, nakon odlaska policije s lica mjesta vratili u salu i nastavili veselje do sitnih sati.

Prema nezvaničnim informacijama, organizator veselja je s vlasnikom objekta u kojem je održano sklopio ugovor u kojem navodno stoji da je upoznat da je u svadbenom salonu dozvoljen boravak do 50 osoba, te da svu odgovornost u slučaju da broj gostiju bude veći on snosi.

Iz PU Doboj je saopšteno da su postupajući po prijavi da je u svadbenom salonu postavljena bomba utvrdili da je D.T. organizovao svadbeno veselje kojem je prisustvovalo od 170 do 180 gostiju.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije", kažu u PU.

Iako je zvanična procjena da se u objektu zadesilo oko 180 osoba, Dobojlije spekulišu da je na svadbi bilo više od 200 gostiju, a neki idu toliko daleko te tvrde da su pripremani hrana i piće za 250 osoba.

Dobojska policija još traga za osobom koja je prijavila da je u "Džungli" postavljena bomba.

>>Pročitajte još<<

"Deda je prije pola vijeka rekao, ne brinite za papire, Simovići su pošteni ljudi": Strahinja se 2020. godine i lično uvjerio u to 

Najbolji sportisti i ljekari na listi SNSD-a za Banjaluku

Ko je Putinova kćerka koja je testirala vakcinu na sebi?

"Ko ste vi? Izađite ili ću pozvati policiju": A onda je iznenada došao on

Pada broj zaraženih u Republici Srpskoj

Neko postavio sajlu na stazu za motocikliste, mladić zapeo i poginuo

Danilo Lazović: "Kako će se zvati? Nek' se zove Srpska!"

Direktor bolnice o smrti mladog ljekara: Nije bio pozitivan na koronu

Ima li smisla kupovati polovnjak sa ogromnom kilometražom?

Vic dana: Šta je najbolja stvar na svijetu?