Užas u Mostaru

Mladića pretukli tetak i rođaci: Bacili ga u kanal pa urinirali po njemu

  • 21.09.2020. 18:33

Eldina Buljinu (20), mladića iz Mostara, prošle sedmice brutalno su pretukli tetak i još petorica rođaka, saznaje „Dnevni avaz“. Eldin je pretučen u Donjem Selu kod Konjica, a samo pukom srećom je preživio.

IZ MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su za „Avaz“ potvrdili da su zaprimili poziv od B. A., koje je prevozio povrijeđenu osobu B. E., 2000. godine.

Brojne povrede

- Zadobio je povrede nanesene od više NN lica. Povrijeđeni je nakon ukazane pomoći u bolnici prevezen u bolnicu u Mostar. Kod povrijeđenog su konstatirane brojne povrede glave, grudnog koša i nogu. S povrijeđenim policija nije obavila razgovor jer nije bio komunikativan. Uhapšena su šestorica muškaraca i izvršena je krim-obrada, slijedi daljnja istraga - kazali su nam iz policije u Konjicu.  

Kako saznaje „Avaz“, Eldina Buljinu su pretukli njegov tetak Safet Brkić te Anes, Vahid, Sadmir, Izet te Ajdin Grlica.

- Tukli su ga letvama, šakama, raznim predmetima. Na kraju su ga bacili u kanal i njegov tetak je urinirao po njemu - kaže naš izvor.

Ova šokantna saznanja „Dnevnog avaza“ potvrdila nam je i Eldinova majka Mirsada Buljina. 

- Mi živimo u Mostaru, a imamo kuću na selu. Gore smo izlazili, pravili smo drveni ugalj u ćumuranama. Normalno smo gore radili i živjeli. Ja imam četvero djece, a moj Eldin je inače automehaničar. On je tog dana otišao sam u šumu. I ovi Brkići su ga napali. Iz čista mira - govori nam Mirsada Buljina.

Kaže da im ništa nije uradio.  

Letvom u glavu

- Napali su ga i on je počeo bježati. Onda ga je Izet udario letvom po glavi i onda su se oni iživljavali nad njim. Udarali su ga jako i brutalno. Kad je ostao bez svijesti, oni su ga polijevali vodom da dođe sebi. Onda su ga bacili u jedan kanjon. Mislili su da je mrtav. Izet je urinirao po njemu. Bacili su ga u neko žbunje u provaliji - priča Mirsada.  

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм