Novi incident

Mladić nasrnuo na migranta u blizini autobuske stanice VIDEO

  • 17.10.2018. 19:13

Novi incident u Unsko-sanskom Kantonu. Mladić je nasrnuo na migranta u blizini autobuske stanice, u samom centru Velike Kladuše. Policija je odmah reagovala, ali tvrde da stanje bezbjednosti izmiče kontroli. 

Da je izmaklo kontroli odavno upozorava prvi čovjek Bihaća, ali čini se da nadležne BH institucije ostaju nijeme na njegove pozive.

"Mi građani Bihaća osjećamo sve nesigurnije, situacija je sve gora i gora. Nije zadatak ministarstva da izdaje saopštenja zadatak je da zaštiti građane Bihaća, a ukoliko to ne mogu da urade vlasititm kapacitetima i ljudima onda su dužni da alarmiraju FBiH i državu", kaže Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Prije dva dana, u Bihaću su migranti sa nožem upali u butik i pokušali da na silu otmu odjeću. Brzom intevencijom policije migranti su lišeni slobode. U sarajevskom Kantonu priznaju da u posljenje vrijeme migranti i njima zadaju glavobolje.

“Imamo pet krivičnih dijela koja su počinjena nad građanima Kantona Sarajevo, to su otprilike, krađe novčanika, torbice i jedno razbojništvo i dva krivična djela koja su počinjena između migranata, odnosno između tih grupa", rekla je Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Na sva ova dešavanja, nadležni na Marijin dvoru zatvaraju oči. Zatvaraju oči i evropljani koji su obećavali da će snositi troškove njihovog boravka u BiH. To najbolje znaju u Velikoj Kladuši gdje kažu da osim migranata u njihovu opštinu niko više i ne dolazi.

“ Unatoč svim pozivima, upućivanju zahtjeva i faktura za izmirivanje tih troškova, niko nije uopšte se oglasio, niti šta uplatio. Neizvjesna su predviđanja, više nema kontakata iz Ministarstva bezbjednosti, niti iz organizacije IOEM, u Veliku Kladušu niko više ne dolazi", kaže Husein Delić, koordinator za međunarodnu saradnju za migrante.

Migranata sve je više, a smještajni kapaciteti koji su predviđeni za njih još nisu u funkciji. U Velikoj Kladuši migranti su pod šatorima, jer iz Agrokora još nije stiglo odobrenje za priključenje vode. U Bihaću čekaju da se počne raditi na rekonstrukciji Đačkog doma koji je trebao biti završen do prvog snijega, ali radovi ni tu još nisu ni započeti.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.