Djeca političara

Mladić i djevojka ubili staricu zbog 2.500 evra

  • 09.07.2019. 08:16

Dvije i po hiljade evra duga, kao i vrijedan nakit najvjerovatnije su motiv svirepog ubistva starice Majde Garović (81) iz Zemuna - prva je policijska pretpostavka. 

Ipak, za ovakvu tvrdnju još se sakupljaju dokazi, a krug sumnjivih, osim sestre i brata, Jelene Špagović, djevojačko Dujović (25) i Momčila Dujovića (21), uskoro će biti proširen na još nekoliko imena.

Jelena i Momčilo, u tužilaštvu su se branili ćutanjem. Njima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teška krivična djela. Djevojka se sumnjiči da je ubila i zapalila staricu, a mladić da je pomogao sestri da poslije zločina ukloni tragove.

"Jelena i Majda su se poznavale, bile su prve komšinice", navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. 

"Djevojka je upoznala staricu kada se udala i došla u porodicu Špagović u Zemunu. Taj brak je ubrzo "pukao", ali izgleda da su njih dvije ostale u korektnim odnosima. Navodno, Majda, koja je njemački penzioner, pozajmljivala joj je i novac. Pominje se 2.500 evra", navodi izvor.

Nagađa se da je starica u jednom momentu zahtijevala da joj se novac vrati. Navodno, Jelena nije imala. Šta se potom dogodilo, zasad se samo nagađa. Djevojka je osumnjičena da je namamila staricu u automobil prošlog mjeseca. Ljubisav Garović prijavio je nestanak supruge 16. juna.

"Starica kao da je izašla iz kuće na trenutak", navodi sagovornik. 

"Sve njene stvari su bile tu, kuća nije bila zaključana. Ljubisav je bio u selu Karlovčić, gdje imaju vikendicu. Kada je došao, vidio je da supruge nema. Obišao je komšiluk i čekao, a onda je nestanak prijavio policiji", tvrdi izvor.

Tijelo nesrećne žene, izgorjelo gotovo do neprepoznatljivosti, pronađeno je nedelju dana kasnije, u kontejneru vikend naselja u Krčedinu, na obali Dunava. Tokom obdukcije utvrđen je njen identiet kao i da je smrt bila nasilna.

U ovom trenutku, međutim, javnost ne zna gdje je i kada tačno starica ubijena. Od nestanka do pronalaženja tijela prošlo je nedelju dana. Nekoliko je scenarija o tome šta se dogodilo.

"Nagađa se da je starica kidnapovana kako bi se od nje izvuklo još novca", objašnjava naš izvor. 

"Moguće je da je mučena i da joj je prećeno kako bi dala još novca, jer su znali da je devizni penzioner. Možda su mislili da ima neku veću ušteđevinu, a onda je krenulo po zlu. Druga varijanta je da je starica tražila svoje pare nazad, a da Jelena nije imala da joj vrati. Možda je tada Majda prijetila da će da objelodani da joj djevojka duguje novac, a ova je onda namamila pričom da dođe do nje da joj da. Tada su je oteli, a potom i ubili", navodi izvor "Novosti".

Poslije dvije nedelje istrage uhapšeni su Jelena i njen brat. Policija vjeruje da je osumnjičena iskoristila poznanstvo sa Majdom kako bi lakše sprovela plan u djelo. Kada ju je, kako se sumnja, ubila, pozvala je brata da joj pomogne da se otarasi tijela. Policija, međutim, na osnovu još nekih tragova, sumnja da su u zločinu, osim dvoje Dujovića, učestvovale još neke osobe.

DJECA POLITIČARA

Dvoje uhapšenih, koji se dovode u vezu sa ubistvom starice, djeca su političara Saše Dujovića iz Srpske desnice. On je, odmah kada je saznao za događaj, podnio ostavku na sve funkcije, kao i na mjesto savjetnika u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина