I dalje muči istražioce

Misterija ubistva Jelena Marjanović: Nema vjenčanog prstena i učkura sa trenerke

  • 09.11.2019. 10:19

Zoran Marjanović (40), optužen za ubistvo supruge Jelene (33), kaže da su mu i poslije tri i po godine od zločina dva pitanja ostala misterija - zašto joj je ubica skinuo burmu i kako je uspio da joj istrgne učkur iz donjeg dijela trenerke?

Marjanović je o tome govorio i u utorak, na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu, istakavši da su te dvije okolnosti ostale nepoznanica i za istražne organe. Istražitelji do danas nisu utvrdili gdje je završio Jelenin vjenčani prsten i pod kojim okolnostima joj je istrgnut učkur iz trenerke, koji je ona sama, malo prije ubistva, vezala u dupli čvor.

"Kada sam čuo da je Jelena pronađena mrtva i da joj je sa ruke nestao prsten, koji ona, inače, nikad nije skidala, u prvi mah sam pomislio da ju je ubila neka narkomančina zbog pljačke. Međutim, s vremenom mi je ta opcija bivala sve apsurdnija. Mislim, ako je neko htio u pljačku, ne bi izašao na nasip i napadao nasumice prolaznike, već bi otišao tamo gdje ima siguran plijen", izjavio je Marjanović za naš list.

On je takođe istakao da mu je, gledajući slike mrtve supruge sa uviđaja, posebno zapalo za oko to da je iz njenog donjeg dijela trenerke bio skoro sasvim izvučen učkur, kao i da je neko pokušao da je skine dok ju je ubijao. Pored toga, i Jelenine gaćice bile su uvrnute ka unutrašnjoj strani, pa se najprije činilo da je pjevačica "Granda" prije ubistva možda i silovana. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da nije.

"Sto odsto sam siguran da je Jelena, neposredno uoči odlaska na trčanje po nasipu, vezala učkur u dupli čvor da joj donji dio trenerke ne bi spadao tokom džogiranja. Zapanjio sam se kad sam vidio da joj je taj pojas bio skoro potpuno izvučen, možda i potrgan, jer sam ubjeđen da je za to trebala ogromna snaga. Zvuči mi nemoguće da ga je ona sama odvezala", naveo je Marjanović.

"Kuću su preuzele Zoričine sestre iz unutrašnjosti. Iz priča sam čuo da je one iznajmljuju sve vrijeme od njene smrti, krajem 2016. godine. Ne znam koliku kiriju uzimaju, ali znam da Jani niko od tog novca nije proslijedio ni dinar iako znaju da ide u privatnu školu. Od cijele porodice Krsmanović u kontaktu sam samo sa Teodorom, Jeleninom sestrom od strica, koja me ponekad pozove i pita za Janu. Grešan bih bio da tvrdim suprotno.

Interesantno je, takođe, da su upravo na donjem dijelu trenerke ubijene pjevačice, kao i na njenoj patici, pronađeni DNK tragovi nepoznate muške osobe. Zbog toga se od početka, sa pravom ili ne, u javnosti polemisalo o tome da li je ubica ipak neko drugi, ili je Zoran možda imao saučesnika.

U međuvremenu, u srijedu uveče je uhapšen Dragoje Milinković, koga je nepoznata osoba označila kao Jeleninog ubicu u pismu dostavljenom Višem sudu. Iako se tužilaštvo nije oglasilo o tome da li će nešto preduzimati po tom pitanju, može se očekivati da će ipak naložiti da se s njim obavi informativni razgovor i da mu se uzme DNK radi provere navoda iz pisma.

Pročitajte još:

Automobilom se zabio u zid hotela, vatrogasci rezali lim

Groblje im kao druga kuća: Zbog pijanog vozača Radovan ostao bez kćerkice i oca

Milan (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Komunalci pronašli minu u kontejneru

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином