FUP

Ministru i njegovom saradniku oduzeti mobilni telefoni

  • 20.05.2020. 14:20

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) ponovo vrše pretres prostorija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), a dosad su oduzeli mobilne telefone kantonalnom ministru Sulejmanu Brkiću i njegovom saradniku Nedžadu Konjiću, saznaje Klix.ba.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix.ba kaže da po nalogu ove pravosudne institucije i naredbi Opštinskog suda u Tuzli pripadnici Federalne uprave policije vrše pretres prostorija Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici FUP-a, kako saznaje Klix, izuzimaju materijalnu dokumentaciju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona vezano za imenovanje novog direktora Uprave policije Safeta Ibrahimovića koji je ranije saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

Ovo je drugi put u osam dana da pripadnici FUP-a vrše pretrese prostorija MUP-a TK. U ranijoj akciji pretresi su izvršeni i u prostorijama Vlade TK kada je izuzeta određena dokumentacija.

Kako je nezvanično potvrđeno za Klix.ba, u današnjoj akciji istražioci su već oduzeli mobilne telefone ministru unutrašnjih poslova TK Sulejmanu Brkiću i šefu njegovog kabineta Nedžadu Konjiću.

Podsjećamo, prošle sedmice Safet Ibrahimović od Vlade TK je imenovan na mjesto direktora Uprave policije MUP-a TK, uprkos sudskoj odluci o zabrani provođenja procedure do okončanja sudskog postupka koji je pokrenuo Dževad Korman, ranije smijenjeni direktor policije.

Kormanov pravni zastupnik advokat Damir Alić ukazao je na moguće kršenje zakona zbog činjenice da prema uvjerenju koje je izdato u svrhu konkursne procedure Safet Ibrahimović ne može biti imenovan na ovu poziciju jer će u četverogodišnjem mandatu koji mu je dodijeljen steći uslove za odlazak u starosnu penziju.

Cijeli slučaj prati i međunarodna zajednica, a iz Američke ambasade u BiH su kazali da imaju mnogo pitanja vezano za Ibrahimovićevo imenovanje koji je na čelo Uprave policije MUP-a TK došao 11. maja ove godine.
 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок