Prošao sa povredama noge

Milutinović preživio i treći atentat: Postavljen slab eksploziv

22:11, 14.02.2020.
Izvor: Blic
Slobodan Milutinović (34), zvani Snajper, čelnik FK Kabel, koji je povrijeđen preksinoć u eksploziji džipa “porše kajen” u novosadskom naselju Grbavica, preživio je napad jer je bombaš “promašio” i postavio slabiju eksplozivnu napravu od one koju je trebalo da podmetne.

Novosadska policija, međutim, još nije utvrdila ko je odgovoran za eksploziju džipa, a vjeruje se da se nalogodavac pokušaja ubistva krije među osobama sa kojima je u sukobu zbog dijeljenja dobiti u poslovima, legalnim, ali i onima na ivici zakona.

Prema nezvaničnim informacijama Blica, ranjeni Slobodan Milutinović u srijedu uveče poslije eksplozije u Puškinovoj ulici u naselju Grbavica, stotinak metara od Osnovne škole “Sonja Marinković”, prevezen je u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, ali istražiteljima nije iznio svoje sumnje o tome ko bi mogao da stoji iza napada. Ipak, policija je u potrazi za materijalnim dokazima koji bi mogli pomoći u identifikaciji bombaša, a zatim i nalogodavca napada, juče nastavila uviđaj na mestu eksplozije, a detaljno će biti vještačen i “porše kajen”, što nije bilo moguće uraditi odmah poslije eksplozije, zbog mraka.

Forenzičari su prije podne sakupljali dijelove vozila koji su, prilikom detonacije, odletjeli nekoliko desetina metara od džipa i pri tome oštetili nekoliko parkiranih automobila. Takođe su pretraživali teren u nadi da će naći dijelove bombe i na njima neki otisak ili DNK profil koji može pomoći u identifikaciji osobe koja je eksplozivnu napravu podmetnula ispod džipa.

– Još nije utvrđeno kada je postavljena eksplozivna naprava, kao i da li je Milutinović neposredno prije nego što je ušao u “porše kajen” i startovao vozilo, bio u svom domu ili možda u obližnjem kafiću gdje se okuplja njegova ekipa. Sumnjamo da je bombaš omašio u procjeni i da je stavio manje eksploziva nego što je trebalo pa je Milutinović prošao “samo” sa povredama – saznaje Blic od izvora bliskog istrazi i dodaje da će biti pregledani i snimci svih video-nadzora u okolini jer je možda neka kamera snimila osobu u blizini Milutinovićevog džipa.

Ovaj Novosađanin, kontroverzni čelnik Fudbalskog kluba Kabel, dobro poznat policiji i možda upravo u tim njegovim poslovima na ivici zakona treba i tražiti motiv trećeg pokušaja likvidacije, u posljednjih sedam godina, i to svaki put postavljanjem eksploziva ispod automobila.

– Da li ovaj napad, pokušaj ubistva, ima veze sa Milutinovićevim fudbalskim angažmanom, navijačima, drogom ili su u pitanju neki stari neraščišćeni računi, za sada može samo da se nagađa – dodaje sagovornik. Milutinović, nekada vođa frakcije G-3, navijača Vojvodine, iako je protjeran sa fudbalskog terena zbog izazivanja nereda, a svojevremeno je u svlačionici napao i igrača kluba koji “podržava”, posljednjih godina angažovan u FK Kabel koji se svake godine peo u viši rang takmičenja. Upravo su ovaj “mladi” klub iz Novog Sada i Milutinović u posljednjih nekoliko mjeseci bili akteri afera-namiještanja utakmica koje su bile “pod lupom” i UEFA. Uprkos tome, Milutinović je i dalje ostao da rukovodi klubom, a navodno je i nedavno uz prijetnju obezbijedio pobjedu svom timu.

– Iako je sada u Kabelu i dalje je “na vezi” sa navijačima Vojvodine i upravo se sa njima sastaje u kafiću blizu mjesta na kome je u srijedu uveče eksplodirao njegov džip, a on je povrijeđen. I dok je sada, u zrelim godinama okrenut fudbalu, i poslovima okolo terena, posebno u vezi sa transferima igrača – navodi izvor i dodaje da je “Milutinović kao mlađi hapšen i osuđivan zbog trgovine drogom, a da li i dalje održava kontakte sa ljudima iz tog svijeta ispituje se”.

Ranija paljenja

U novembru 2013. zapaljen je džip “mercedes ML”, koji se vodio na Milutinovićevu djevojku. Navodno se na meti piromana našao ne zbog tribina i prevlasti već zbog duga od 40.000 evra.

Krajem oktobra 2018. na meti piromana bio je džip “volvo XC 90” koji je koristio Milutinović. Tada se spekulisalo da li je incident povezan sa dešavanjima oko FK Vojvodina.

Napad u blizini škole

– Na svu sreću da je proglašena epidemija gripa pa u vrijeme kada je eksplodirao džip nije bilo djece, iz druge smene, da izlaze iz školskog dvorišta. Možda ne bi bili povrijeđeni u eksploziji, ali definitivno da bi se djeca uspaničila – kažu Novosađani.

Eksplozija terenca Slobodana Milutinovića Snajpera, nije prvi napad na kontroverznog Novosađanina u blizini škole. Naime, krajem januara 2017. u blizini OŠ “Đura Daničić” ranjen je Niko Uskoković Skole, na koga je pucano iz crnog džipa dok je, navodno, išao po dijete u školu.