Okružni sud Banjaluka

Milošu Obradovu određen jednomjesečni pritvor

  • 24.08.2019. 15:56

Milošu Obradovu, osumnjičenom za teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj teškog ubistva njegove supruge Sandre Jošić, određen je jednomjesečni pritvor. 

Obradov je nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu jutros sproveden u Okružni sud Banjaluka, gdje mu je i potvrđena mjera pritvora. 

Republički javni tužilac, pritvor je zatražio zbog težine krivičnog djela, zbog bojazni od bjekstva, da bi na slobodi osumnjičen mogao sakriti, falsifikovati ili uništiti tragove bitne za krivični postupak, uticati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red.

Obradova su juče uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banjaluku u prostorije Uprave za organizovani kriminal. 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Obradova odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca, te ga potom predali pripadnicima MUP-a Srpske. 

Damir Ostojić je ubijen u septembru prošle godine u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal. 

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banjaluke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubistvu. 

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана