Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske

Miljanović: Holanđanin priveden u prostorije uprave za organizovani i teški kriminalitet

14:15, 09.12.2019.
Izvor: Srna
Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je ranije danas izjavila Srni da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

"U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH", naglasila je Miljanovićeva.

Ona je navela da su u toku su pretresi na pet lokacija (kuće i firme) na području BiH, a da je jedno lice lišeno slobode.

Miljanovićeva je rekla da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

HOLANDSKA POLICIJA ODUZELA 18 KILOGRAMA ZASADA DROGE MDMA

U pretresima holandske policije, u okviru međunarodne policijske akcije "Madagaskar", jutros je oduzeto 18 kilograma zasada MDMA droge, saznaje Srna.

MDMA je sintetička psihoaktivna droga, po hemijskom sastavu slična metamfetaminu i halucinogenom meskalinu i u čistoj formi je bijeli kristalni prah.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci priveden Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji.