Milionske prevare: Potvrđena prva optužnica protiv Todorića

  • 17.12.2019. 09:22

Prema optužnici, Todorić je uz pomoć svog tadašnjeg finansijskog direktora Ante Huljeva te članice uprave Piruške Canjuge tokom 2013. izvlačio novac koji je završio na računu švajcarske firme Siggman Invest AG...

Potvrđena je prva optužnica protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića za izvlačenje novca iz tog koncerna, odlučilo je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, piše Telegram.

Prema optužnici, Todorić je uz pomoć svog tadašnjeg finansijskog direktora Ante Huljeva te članice uprave Piruške Canjuge tokom 2013. izvlačio novac koji je završio na računu švajcarske firme Siggman Invest AG.

U tome im je, vjeruje tužiteljstvo, pomogla konsultant Nicole De Rossi koja je u ime švajcarske firme Agrokoru ispostavila fakturu u iznosu od 1,25 miliona evra. Radilo se o računu za savjetodavne usluge koje, kako sumnja tužilaštvo, nikada nisu obavljene.

Sumnja se da je Todorić, kako bi to prikrio, naložio Huljevu da sklopi ugovor između Agrokora i firme WPC Agro 5 d.o.o. o kupovini poslovnih dijelova firme S Immorent Eta. Dio kupoprodajne cijene WPC Agro 5 morao je uplatiti umjesto Agrokora na račun Siggman Investa AG. U pitanju je bio upravo iznos od 1,25 miliona evra odnosno 9,5 miliona kuna. Za taj isti iznos, zaključuje se u optužnici, oštećen je Agrokor, dok je švajcarska firma, čiji su stvarni vlasnici, kako stoji u optužnici bili Huljev i Piruška Canjuga, nezakonito zaradila.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина