Tužilaštvo

Milanu Deuriću, sudskom policajcu određene mjere zabrane

13:01, 06.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Osnovnom sudu u Vlasenici prijedlog za izricanje mjere zabrane sudskom policajcu Milanu Deuriću, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo iz nehata Milomira Jevtića u Vlasenici, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Deuriću je određena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta i zabrana putovanja, te naloženo povremeno javljanje nadležnoj policijskoj upravi. 

U Tužilaštvu smatraju da ove mjere mogu pružiti dovoljno sigurnosti da će osumnjičeni u svakom trenutku biti dostupan Sudu i Tužilaštvu i da neće ugroziti dalji tok istrage i postupka u cjelini. 

Deurić se sumnjiči da je 15. maja na radnom mjestu u Osnovnom sudu u Vlasenici neoprezno rukovao pištoljem koji je opalio. Metak je prošao kroz prozor i Milomira Jevtića, koji se nalazio na trotoaru ispred Suda, pogodio u glavu, nakon čega je preminuo. 

Istragom je utvrđeno da je Deurić slučajno aktivirao pištolj, te se tereti za ubistvo iz nehata. On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, a Osnovni sud u Vlasenici je naknadno odredio mjere zabrane.