Milanovčanka prijavila da je silovana 30 puta od početka godine

  • 08.10.2020. 22:44

Žena M. P. (26) iz okoline Gornjeg Milanovca godinama zadaje muke policiji jer gotovo da ne prođe dan da ih ne pozove i ne prijavi da je žrtva otmice ili silovanja. Prema riječima bliskog izvora, M. P. važi za rekordera u broju podnijetih prijava protiv svojih sugrađana.

- Policiji u Milanovcu i Čačku za dvije i po godine stiglo je više od 300 njenih pismenih predstavki, od toga 30 za silovanje, i to samo u ovoj godini - kaže izvor i dodaje da u istoriji policije u ovom dijelu Srbije ne pamte sličan slučaj. Nijedan slučaj silovanja koji je ova žena prijavila nije dokazan, odnosno M. P. nikada tokom istrage nije priložila nalaz ginekologa, niti ijedan drugi materijalni dokaz koji bi potkrijepio njene tvrdnje.

- Jednom prilikom smo imali nalog da posjetimo sve ginekološke ordinacije u dva grada, jer je podnosilac prijave u izjavi rekla da ima nalaz ginekologa da je silovana. Operativnim radom je utvrđeno da nije posjetila nijednog ljekara, a takav smo izvještaj i poslali tužiocu - priča inspektor policije u Čačku i objašnjava sistem po kom Milanovčanka vuče za nos policiju i pravosudne organe, i to duže od dvije godine.

- Kada se prijavi silovanje ili otmica, tada se po hitnosti pali crveni alarm. Mobilišu se sve raspoložive jedinice policije, uključeni su Žandarmerija i Hitna pomoć. Međutim, kada stignemo na lokaciju na kojoj M. P. tvrdi da je silovana, oteta ili zverski mučena, nailazimo na zatvorenu kapiju dvorišta, u kome se nalazi čopor pasa, pored kojih je nemoguće pristupiti kući. Mi je tada na sve načine zovemo, ali svaki put bez uspjeha. Ona se krije iza zavjese, snima nas i uživo emituje na društvenim mrežama - priča ogorčeno inspektor.

Postupci traju

Zbog maltretiranja, silovanja i zlostavljanja M. P. je prijavljivala i brojne policajce u Milanovcu i Čačku, a mnogi od tih postupaka još uvijek traju.

- Na meti njenih prijava bili su i ljekari, socijalni radnici, a njima je zamjerila maltretiranje, zlostavljanje i slično, što takođe nikada nije dokazano - objašnjava izvor. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa M. P., ali nismo uspjeli.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.