Slovenija

Migrant umro od hladnoće pred policijom

  • 08.11.2019. 18:06

Izbjeglica iz Sirije umro je od hladnoće i iscrpljenosti pred zgradom slovenske policije u Ilirskoj Bistrici, gdje su ga dovezla braća koja žive u Njemačkoj, a nije mu mogla pomoći ni doktorica koja je pokušavala s reanimacijom, objavila je slovenska policija.

Policija je objavila da se u četvrtak ujutro pred zgradu policijske postaje u Ilirskoj Bistrici dovezao lični automobil marke Reno, njemačkih registarskih tablica. Za volanom je bila državljanka Grčke, a s njom još dvojica Sirijaca s reguliranim statusom u Njemačkoj te muškarac koji je pokazivao "minimalne znakove života". 

Nakon što su stranci iz vozila upozorili na slabo stanje putnika, odmah je pozvana pomoć iz obližnjeg doma zdravlja čija je doktorica na mjestu događaja mladog muškarca reanimirala, ali je on uprkos tome umro.

Doktorica je odredila sanitarnu obdukciju. Utvrđeno je da su uzroci smrti pothlađenost i iscrpljenost, a policija je utvrdila da je umrli 20-godišnji državljanin Sirije, prenose slovenski mediji.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)