Uhapšen zbog krađe 140 maraka

Migrant iz Maroka opljačkao džamiju u Doboju

11:28, 18.01.2020.
Izvor: Srna
Migrant iz Markoka, čiji su inicijali DŽ.K. /29/, uhapšen je zbog krađe 140 KM iz džamije "Trnjak" u Doboju, rekao je načelnik Policijska uprave Doboj Slobodan Radinković.

Radinković je istakao da su rasvjetljenjem ovog slučaja negirani navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da je motiv krađe rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je državljanin Maroka uhapšen juče, a da je prijava o krađi policiji prijavljena 15. januara.

"Utvrđeno je da se radi o licu koje je 19. novembra prošle godine podnijelo zahtjev sa namjerom za podnošenje azila u Terenskom centru Sarajevo /Služba za poslove sa strancima BiH/", izjavio je Radinković.

On je naveo da je DŽ.K. priznao krivicu tokom jučerašnje kriminalističke obrade, a nadležni sud u Doboju izrekao mu je kaznu od šest mjeseci zatvora, koja je preinačena u uslovnu osudu od godinu dana.

Radinković je naveo da je ukradedni novac migrant trošio na području po nebzinskim pumpama i radnjama na području Doboja.

"On je upućen u prihvatni centar u Sarajevo", dodao je Radinković.

On je naveo da je u januaru na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Doboj evidentirano 17 migranata, da ih je u željezničkom saobraćaju na podrčju grada bilo 265, a da je 2019. godini ukupno evidentirano 255, što je duplo više nego 2018. godinu.

S obzirom na to da je Doboj centar željezničkog saobraćaja, dobojska Policijska uprava evidentirala je prošle godine ukupno 10.302 migranta koji su željeznicom prošli kroz Doboj, od toga 7.841 iz pravca Sarajeva i 2.461 iz pravca Tuzle. 

Pročitajte još:

Detalji likvidacije ispred osnovne škole: Marko ubijen s leđa pred sinom i dvije kćeri

Teška saobraćajna nesreća: Jedna osoba poginula, saobraćaj obustavljen

Danas je Krstovdan: Evo šta treba raditi i koja su vjerovanja

Automobile od Dragane Mirković kupuju i svjetske zvijezde: Među mušterijama Van Dam i Jay-Z

Obilne kiše pogodile Australiju, prijeti opasnost od poplava

Ovako je izgledala prohibicija u SAD: Ljekari zarađivali 40 miliona dolara od viskija, Kapone carovao

Ubijene četiri osobe u pucnjavi, jedna ranjena

U stravičnom sudaru dva automobila poginula jedna osoba, pet povrijeđeno