Dobila 18 mjeseci zatvora

Medicinska sestra krala i prodavala metadon heroinskim zavisnicima

  • 04.11.2019. 09:46

Mimica Petrović (54), bivša medicinska sestra Doma zdravlja u Boru, osuđena je na godinu i po dana zatvora jer je krala sintetičku drogu "metadon" na radnom mjestu i prodavala ga heroinskim zavisnicima za 3.000 dinara po dozi.

Prilikom Mimičinog hapšenja, u decembru prošle godine, policija je u njeom stanu pronašla nekoliko bočica "metadona" i još nekoliko vrsta lijekova za psihijatrijske bolesnike, koje narkomani koriste kao zamjenu za heroin.

Petrovićeva je, inače, osuđena u Višem sudu u Nišu na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je postigla sa tužilaštvom. Mimica je tako izbjegla težu kaznu, jer je osuđena samo za primanje mita, a ne i za prodaju droge. Pored zatvorske kazne, izrečena joj je i trogodišnja zabrana bavljenja medicinskom profesijom.

Mimica je uhapšena 10. decembra prošle godine na svom radnom mjestu, nakon što je uhvaćena na djelu, u primopredaji "metadona", koji heroinski zavisnici uzimaju samo u bolnici pod kontrolisanim uslovima. 

"Ona je kao medicinska sestra na odjeljenju psihijatrije, između ostalog, bila zadužena i da daje "metadon" narkomanima koji su bili u procesu liječenja. Pošto je taj lijek u tečnom stanju, ona ga je razblaživala prije nego što bi ga dala pacijentu, pa bi tako jedan dio doze "metadona" zadržala za sebe, a narkomanu bi dala razblažen lijek. Time je ugrožavala liječenje zavisnika", objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Klupko je, kaže on počelo da se odmotava kada je policija prošle godine kod jenog heroinskog zavisnika pronašla "metadon".

"Kad je shvatio da nema kud, otkucao je medicinsku sestru i policija je krenula u akciju. Narkoman je pristao da im pomogne, pa je donio 6.000 dinara u obileženim novanicama, koje je potom predao Mimici u zamjenu za dvije boce "metadona". Ona je tada uhvaćena na djelu", kaže izvor.

Mimica je bila u pritvoru od 11. decembra 2018. godine. Svjesna da protiv nje ima dokaza, odlučila je da sve prizna, pa da se nagodi sa tužilaštvom. 

"U kući medicinske sestre pronađena je čitava apoteka. Osim nekoliko boca "metadona", policija je od nje uzela i različite lijekove za psihijatrijske bolesnike koje zavisnici od narkotika takođe mogu da zloupotrebljavaju. Mimici je zabranjeno da se bavi medicinskim radom u trajanju od tri godine od pravosnažne presude", kazao je sagovornik.

Pročitajte još:

Psi lutalice upali u tor i rastrgli ovce, a onda nasrnuli i na domaćina

Muškarac (48) poginuo u sudaru automobila i autobusa

Pronađeno ukočeno tijelo obješenog muškarca

Vođa navijača Partizana ubijen jer je htio osnovati novu navijačku grupu?

Komšinica zarila mladiću nož u srce

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.