Banjaluka

Materijalni dokazi razbili lažni alibi Siniše Šakića

  • 28.07.2020. 19:03

Siniša Šakić, zvani Kinez uhapšen je danas zbog sumnje da je ubio Slavišu Ćuluma. Sve se odigralo usred bijela dana u centru Banjaluke.

Siniša Šakić uhapšen je u poznatom banjalučkom lokalu koji se nalazi u sklopu hotela "Bosna". Očevici nisu htjeli pred kamere, ali nam mimo nje pričaju da se sve brzo odigralo, te da je u tom trenutku veći broj policajaca opkolio hotel. Ovu akciju su zajedničkim snagama danas sproveli pripadnici Uprave za teški i organizovani kriminalitet u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom MUP-a Republike Srpske.

Kako ATV saznaje, policija je došla do neoborivih dokaza koje Šakića dovode u vezu s ubistvom Ćuluma. Šakić je 10 dana prije ubistva, saznajemo, porodicu izmjestio van granica Republike Srpske. Iako je tvrdio da u vrijeme ubistva nije bio na teritoriji Republike Srpske, alibi mu je razbijen. Došlo se do saznanja da je ipak bio i da je dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma prebačen preko Save kod svojih jataka u Hrvatsku, na područje opštine Sisak. 

Izvršeni su i pretresi na više lokacija na području Banjaluke. Šakić je sproveden na kriminalističku obradu.

"Nakon toga će u zakonskom roku od 24 časa lice biti predato, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo, Republičkom javnom tužilaštvu i rad na ovom predmetu dalje se nastavlja od strane pripadnika MUP-a", rekla je Mirna Miljanović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja, usred bijela dana, u sačekuši nadomak kuće u kojoj živi njegova majka u banjalučkom naselju Dragočaj. Neposredno pred ubistvo izašao je iz zatvora. Isto tako, stari policijski znanac je i Šakić za kojim je, uz još jedno lice, već 16. maja raspisana potjernica zbog ovog krivičnog djela. Devet dana nakon toga, Šakić je pješke iz Hrvatske ušao u BiH, gdje se predao pripadnicima Granične policije BiH. 26. maja pušten je na slobodu poslije kriminalističke obrade, a istraga je nastavljena.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина