15 pacijenata hospitalizovano

Masovno trovanje hranom u Doboju

  • 21.06.2019. 19:16

Petnaest pacijenata u protekla tri dana hospitalizovano je zbog trovanja hranom u dobojskoj piceriji, a dvoje ih je zaraženo salmonelom.  Svi su u bolnicu stigli sa istim tegobama, nakon čega je zaključeno da su konzumiali hranu iz istog ugosteljskog objetka,

"Prvi pacijenti su došli 18. oni su već i pušteni kući, kod njih smo izolovali bakteriju iz roda salmonela, radi se o srednje teškim oblicima bolesti , ordinirana je sva potrebna terapija", kaže načelnik Službe za infektologiju Svjetlana Adžić.

U Dobojskoj bolnici kažu da je to prvi masovniji slučaj iako su crijevne bolesti karakteristične za ovaj period. Dok se ne analizira hrana, objekat će biti zatvoren do daljnjeg, poručuju u gradskoj upravi. 

"Nakon prijema obavještenja, izvršen je vanredni inspekcijski pregled u restoranu u kojem su pacijenti naveli da su konzumirali hranu, te su preduzete mjere u skladu sa zakonom i izvršeno je uzorkovanje hrane za koju se sumnja da je uzork trovanja. Do dobijanja rezultata, subjekat nadzora je zatvoren", stoji u saopštenju Inspekcije.

U policijskoj upravi Doboj kažu da im slučaj masovnog trovanja nije prijavljen. Najčešći simptomi trovanja hranom su mučnina, povraćanje, dijareja, bolovi i grčevi u stomaku. Poznato je da visoke temperature pogoduju bržem rastu i širenju bakterija pa je ljeti posebno povećan rizik od trovanja hranom.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.