Uhapšeno pet osoba

Masovna tuča u Sarajevu, jedna osoba teško povrijeđena

  • 19.06.2020. 12:31

U sarajevskoj opštini Stari Grad juče je došlo do masovne tuče, koja je rezultirala s pet uhapšenih, troje povrijeđenih, od čega jedno teško, te je smješteno u bonici.

Naime, juče u 14.20 sati, Prva PU je obaviještena da je na raskrsnici ulica Kovači - Jekovac, opština Stari Grad Sarajevo, došlo do međusobne tuče između lica: H.K., rođen 1999. godine u Sarajevu, A.K., rođen 2001. godine u Sarajevu, A.Ž., rođen 2000. godine u Sarajevu, N.Dž., rođen 2000. godine u Sarajevu i A.K., rođen 1998. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

U navedenoj tuči H.K. je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, te je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju; A.K. i A.K. zadobili su lakše tjelesne povrede.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Navedena lica su lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 174. KZ F BiH (Učestvovanje u tuči). Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

(072info)