Bihać

Masovna tuča migranata, intervenisala policija

  • 09.10.2018. 11:10

Više lica povrijeđeno je u dva sukoba migranata u kampu u Đačkom domu u Borićima kod Bihaća, a policija je ispalila i hice upozorenja kada je veća grupa migranata krenula prema njima.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona saopšteno je da je sinoć u 18.10 časova Policijskoj stanici Bihać prijavljeno da je u Đačkom domu u Borićima izbio fizički sukob između dva migranta. 

Policija je izašla na lice mjesta i utvrđeno je da je sukob izbio između migranata iz Irana, a migrant čiji su inicijali S.R. /27/ drvenim predmetom teško je povrijedio lice F.F. /28/. 

Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji Odjeljenja krim-policije Policijske stanice Bihać. 

Policijskoj stanici Bihać u 19.40 časova pripadnici obezbjeđenja Đačkog doma prijavili su da je unutar kampa došlo do fizičkog obračuna više migranata, te da ima povrijeđenih lica, od kojih jedno hladnim oružjem. 

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola i u razgovoru sa radnicima obezbjeđenja došli su do saznanja da se prilikom podjele hrane desio fizički obračun između više migranata, te da je obezbjeđenje upotrijebilo biber sprej kako bi smirilo situaciju, a lica koja su započela fizički obračun su se udaljila. 

Svi migranti koji su povrijeđeni bilo od fizičkog sukoba ili od upotrebe biber spreja prevezeni su u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. 

Prilikom vršenja uviđajnih radnji i u razgovoru sa migrantima policija je došla do saznanja da je grupa Avganistanaca nasrnula na grupu Iranaca, te da u sklopu Đačkog doma postoji grupa Avganistanaca koja konstantno fizički maltretira migrante. 

U saopštenju se navodi da je prilikom obavljanja razgovora sa migrantima iz Irana, više desetina migranta nasrnulo na iranske migrante i na policajce i pripadnike obezbjeđenja, dok su migranti koji su se nalazili unutar zgrade Đačkog doma bacali kamenje i druge predmete na policiju pri čemu su oštetili službeno policijsko vozilo i vozilo agencije za obezbjeđenje. 

U trenutku kada je veća grupa migranata koja se nalazila unutar i oko Đačkog krenula je prema policiji, radnicima obezbjeđenja i migrantima s kojima su obavljani razgovori u namjeri da ih fizički napadne, policajac je ispalio četiri hica upozorenja kako bi zaštitio živote policijski službenika i radnika obezbjeđenja, nakon čega su se migranti povukli unutar Đačkog doma, ističu iz policije. 

O događaju je upoznat i kantonalni tužilac koji se izjasnio da se u ovom događaju stiče obilježje krivičnog djela nasilničko ponašanje, a istražitelji nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su počinila ovo krivično djelo. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.