Crna Gora

Marko ubijen na svirep način: Poznanik mu zadao više udaraca sjekirom u glavu

  • 27.05.2020. 17:08

Policija je uhapsila muškarca iz Nikšića čiji su inicijali M.A. /37/ zbog sumnje da je 20. maja ubio sugrađanina Marka Gardaševića /39/ u porodičnoj kući u nikšićkom naselju Rastoci.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović rekao je na konferenciji za novinare da je ubistvo izvršeno na krajnje podmukao i surov način, kao i da su se žrtva i počinilac ubistva odranije poznavali.

On je naveo da su nakon sedmodnevne istrage i istrajnog rada utvrđene sve relevantne aktivnosti i okolnosti pod kojim je nasilnim putem izvršeno teško ubistvo, kako ga je okvalifikovalo Tužilaštvo.

Goranović je istakao da je utvrđeno da je 20. maja u ranim jutarnjim časovima M.A. svojim vozilom došao do kuće Gardaševića, ušao u kuću i, nakon kraće verbalne rasprave, manjom sjekirom, zadao Gardaševiću više udaraca u glavu, kao i najmanje jedan udarac nožem u vrat.

Prema riječima Goranovića, Gardašević je od nanesenih povreda preminuo na licu mjesta.

"Nakon počinjenog krivičnog djela učinilac je preduzeo više radnji kako bi skrio identitet i odbacio sredstva izvršenja, zatim sakrio garderobu koja je korištena", rekao je Goranović.

On je naveo da su sprovedenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenim, policijski službenici obezbijedili i personalne dokaze počinioca koji je u potpunosti priznao izvršenje tog zločina, kao i da su pretragom šireg lica mjesta pronašli sredstvo kojim je krivično djel izvršenoo.

Goranović je saopštio da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.A, izuzeti dokazni predmeti i tragovi koji potiču sa mjesta krivičnog djela ili su nastali prilikom njegovog izvršenja.

Osumnjičeni je danas, nakon što je uhapšen, sproveden nadležnom Državnom tužilaštvu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnesene protiv nepoznatog izvršioca, nakon čega je doneseno rješenje o zadržavanju.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, ubistvo je rasvijetljeno u saradnji sa Sektorom za kriminalističku policiju i forenzičkim centrom iz Danilovgrada.