Osečina

Marinković ubijen zbog ljubomore: Ubica sumnjao da ga supruga vara sa njim

  • 27.09.2020. 20:43

Novosađanin Radovan S. (55) uhapšen zbog sumnje da je pucao u Milovana Marinkovića (52) u njegovoj kući kod Osečine jer je vjerovao da ga supruga vara s njim

Radovan S. (55) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 10.30 sa dva hica iz pištolja ubio Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, a provjerava se da li je motiv zločina ljubomora.

Ubistvo se dogodio u Marinkovićevoj kući i to dok su njegova supruga i majka bile u njoj.

Sumnjao na švaleraciju

- Radovan S. navodno je sumnjao da ga žena vara s Marinkovićem. Zato je juče iz Novog Sada došao u Gunjace. Htio je da se obračuna s navodnim švalerom svoje žene - kaže naš izvor i dodaje:

- Kada je Radovan stigao, ispred Marinkovićeve kuće prvo je naišao na njegovu suprugu. Pitao je da li joj je muž kod kuće, a ona je, ne sluteći ništa, rekla da jeste i pozvala je Milovana, rekavši mu da ga traži neki čovjek.

Prema riječima izvora, Radovan i Milovan su neko vrijeme razgovarali u suterenu, a onda su se začuli pucnji.

- Njih dvojica su se navodno posvađala, a Radovan je pitao Milovana zašto mu ne ostavi ženu na miru i tada je ispalio dva hica u njega. Potom je sjeo u svoj auto "nisan" i otišao. Milovanova žena i majka sišle su u suteren i zatekle ga krvavog - objašnjava izvor. Komšije ubijenog juče su bile zaprepašćene.

- Čuo sam kuknjavu i zapomaganje i izašao da vidim šta se dešava. Zatekao sam jezivu scenu. Milovanova majka i supruga sjedile su pored njegovog tijela, dozivajući pomoć. One su pokušavale da mu pomognu, opipavale su mu puls, pipale ga za čelo, ali uzalud - priča komšija.

Kćerka u Novom Sadu

Mještani sela Gunjaci, gdje porodica Marinković živi godinama, kažu da je Milovan bio divan i vrijedan čovjek, pravi domaćin.

- Bavio se poljoprivredom. Ima maline i kupine. Ima i hladnjače i ozbiljan je u svom poslu, žena mu takođe pomaže i radi kao knjigovođa u porodičnoj firmi - kaže komšija i napominje da u selu ne znaju čovjeka koji je uhapšen zbog ubistva.

- Prvi put sad čujemo za njega. Znamo da Milovanova kćerka studira u Novom Sadu, pa su on i supruga ponekad išli kod nje - kaže i dodaje da ne vjeruje da je Milovan imao ljubavnicu.

- I on i žena mnogo rade, stalno su u nekom poslu, pa ne znam ni kad bi imali vremena da se švalerišu. Iskreno, ne vjerujem da je to u pitanju.

Тагови: