Brčko 

Maloljetnik izboden ispred škole 

16:21, 19.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U neposrednoj blizini Tehničke škole u Brčkom nožem je izboden maloljetni učenik te škole čiji su inicijali T.M. koji je zadobio lakše povrede, potvrđeno je u Policiji Brčko distrikta.

Učenika je u nogu izbo muškarac čiji su inicijali Ć.F. koji je ubrzo uhapšen. 

Hitnu pomoć pozvalo je osoblje škole koje je vidjelo ovaj incident, a povrijeđeni je ubrzo prevezen u Urgentni centar u Brčkom, gdje mu je ukazana pomoć. 

"Lice je nakon pregleda upućeno u hiruršku ambulantu gdje je konstatovano da je riječ o lakšim tjelesnim povredama, nakon čega je pušteno na kućno liječenje", rekao je portparol JZU "Zdravstveni centar" Brčko Sead Šadić. 

Slučaj je prijavljen i policiji Brčko distrikta koja je pronašla počinioca. 

"Izvršilac ovog djela ubrzo je uhapšen i trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada pod nadzorom Tužilaštva Brčko", rekao je zamjenik šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta Slađan Spasojević i dodao da motiv napada nije poznat. 

Iz Policije naglašavaju da je riječ o licu koje je od ranije poznato policiji. 

Direktor Tehničke škole Brčko Dejan Nikolić rekao je da se incident dogodio nakon završene nastave, tridesetak metara od škole. 

"Učenik je bio na konsultacijama oko ocjena neposredno prije događaja", rekao je Nikolić i dodao da mu detalji oko ovog slučaja nisu poznati.