Kruševac

Majku silovane djevojčice (14) muž i majka tukli i maltretirtali!

  • 01.03.2020. 20:58

Očajna - Lj. Đ. (29), majka maloljetnice iz okoline Kruševca koja je rodila mrtvo dijete nakon što ju je Saša U. (41) silovao, kaže da će se boriti da povrati starateljstvo nad kćerkom.

Molim boga da moja kćerka preživi! Jako mi je teško što je preživjela taj horor! Želim da svako ko mi je dirao dijete crkne i neka monstrum dobije doživotnu robiju!

Ovo je juče u ispovijesti za Kurir rekla Lj. Đ. (29), majka djevojčice (14) iz okoline Kruševca koju je, kako se sumnja, silovao stric Saša U. (41), poslije čega je ona ostala trudna i rodila mrtvo dijete.

Ostavila ih

Lj. Đ. kaže da je prije dvije godine ostavila svoje tri kćerke i sina kod oca, babe i djeda, a da je „ona morala da pobjegne od njih jer nije više mogla da trpi maltretiranje“.

- U toj kući mi je bilo grozno. Muž Slađan i njegovi roditelji su me konstantno maltretirali i tukli. Svekrva me je gađala i šerpom. Prije dvije godine me je muž toliko pretukao da sam morala da odem. Djeca su ostala kod njega, a on se objesio ubrzo poslije mog odlaska. Deca su tada pripala babi i djedu - priča Lj. Đ.

Kako kaže, sa kćerkom, koja se u četvrtak porodila i koja je u teškom stanju, posljednji put se čula prije osam mjeseci.

- Stric, koji ju je silovao, tada joj je dao telefon da me pozove, inače su joj branili kontakt sa mnom. Molila me je da je uzmem, da je izbavim iz te kuće jer ne može više da izdrži. Rekla je da je svi maltretiraju, ne samo stric, i da dobija batine. Nažalost, nisam otišla po nju, nisam smjela, oni su nasilni, ko zna šta bi mi uradili - kaže Lj. Đ.

Kako kaže, za to da joj je kćerka silovana i da je rodila mrtvu bebu saznala je od prijateljice, koja živi blizu njene djece.

- Odmah sam otišla u Kruševac, ali nisu mi dali da vidim kćerku jer joj nisam staratelj. Danas imama razgovor s ljudima iz Centra za socijalni rad i boriću se svim silama da dobijem djecu nazad - priča Lj. Đ. i dodaje:

Krili su sve

- Prošlog vikenda me je pozvao rođak i rekao mi da moja djevojčica ima ogroman stomak. Pitao je babu i djedu šta se dešava s njom, a oni su mu rekli da ima problem sa stolicom i da joj je zato stomak naduven. Krili su da je njihov sin Saša silovao djevojčicu. Vjerovatno su htjeli da se porodi u kući, pa da sve zataškaju.

Lj. Đ. apeluje na policiju, tužilaštvo i Centar za socijalni rad da ispitaju čitav slučaj.

- Mislim da nije samo Saša U. odgovoran za ovo već i baba i djed. Mislim da su znali šta im se dešava u kući, ali nisu reagovali. Djetetu su zabranili da ide u školu kad je ostala trudna, umjesto da sina prijave policiji. Sramota je što su djetetu davali da pije - kaže ona.