Sin otkrio jezive detalje zločina koji je počinio njegov otac

"Majku sam našao u lokvi krvi, kao da me grom pogodio"

  • 15.06.2020. 07:52

Zatekao sam u kući stravičan prizor. Kao da me je pogodio grom - kaže Mlađa Janković, čiji je majku Slobodanku (73), kao se sumnjiči, ubio njegov otac Dušan (79).

Kada sam došao kući zatekao sam stravičan prozor. Majka je ležala u lokvi krvi u krevetu, a otac sjedio u sobi. Kraj njega je bio odbačen krvavi nož. Nismo imali šta da kažemo jedan drugom.

Ovako za Kurir priča Mlađa Janković, iz sela Striže kod Paraćina, čiji je majku Slobodanku Janković (73), kao se sumnjiči, ubio njegov otac Dušan (79). Porodična drama odigrala se u subotu oko 14,30 časova.

- Nisam bio kod kuće, taksista sam, pa vozio po gradu kada me je supruga pozvala i saopštila da se dogodila tragedija u kući. Došao sam odmah i ostao bez riječi kada sam vidio šta se dogodilo. Mene kao da je pogodio grom, a ni ocu mislim da nije bilo svejedno, kao da se kaje - sjeća se užasne scene sa suzama u očima Mlađa.

Prema priči rodbine, tragedija je kulminacija svađa dvoje starih u prehodnih nekoliko mjeseci. - Dušan je bio penzioner. Radni vijek je proveo u paraćinskoj staklari, a Slobodnka brinula o kući i porodici. Izrodili su dvoje djece, Mlađu i Slađanu.

Živjeli su u srećnom braku i i izgradili lijepu porodičnu kuću u dobrostojećem domaćinstvu. Nisu oskudevali ni u čemu, a imali su snage i novca da iškoluju djecu. Kada je došlo vrijeme da odmore ako ne i bukvalno uživaju u plodovima svoga truda u penziji, Dušan je obolio. Bio je ozbiljan srčani bolesnik.

Ljekari su ga pozivali na hospitalizaciju u bolnici, ali je on odbijao da ode na liječenje. Naravno to mu nije umanjilo probleme sa zdravljem. Naprotiv, stanje mu se stalno pogoršavalo i bio je veoma nervozan - pričaju sagovornici Kurira i dodaju: - Čarke sa Slobodankom koja ga je često opominjala da treba da ide na liječenje, bile su sve češće.

Višegodišnja ljubav prerasla je u nasilje u porodici pa je dva puta morala policija da interveniše i opomije Dušana. U jednom od slučajeva dede je nasrnuo na baku letvom i nanio joj modrice, ali je poslije ponovo došlo do primirja.

U subotu u vrijeme tragedije čuo se najprije žamor iz sobe u kojoj su živjeli Dušan i Slobodanka, ali kako to nije bilo neuobičajeno nikom nije bilo ni čudno.

- Tek kada je odjeknuo vrisak u sobu je ušla Mlađina supruga. Bula je užasnuta scenom koju je ugledala. Oko tijela Slobodanke lokva krvi naročito kod glave koja je bila prelivena krvlju. Krvi je bilo po podu i čitaoj prostoriji jer je šikljala vjerovatno kada je deda kuhinjski nož zario u vrat baki i presekao karotidu -kaže izvor Kurira.

U trenutku slabosti nasrnuo je na majku

- Nema mnogo priče oko ove tragedije. Otac je u trenutku slabosti nasrnuo na majku i dogodilo se najgore bez nekog naročitog motiva i povoda. Zgrozio sam se kad sam čuo neke komentare po selu koji nemaju veze sa istinom - navodi Dušanov i Slobodankin sin Mlađa.

- Obeznanjena snaha je nekako uspjela da izađe i sobe i odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć. Baki međutim pomoći nije bilo, a deda je zadržan u kući do obavljanja uviđaja i rekonstrukcije a potom lišen slobode i odveden u pritvor do 24 časa pod sumnjom da je izvršio teško ubistvo.

Policija proverava okolnosti i detalje zločina i po isteku zadržavanja Dušan će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Jagodini. 

Тагови: