Majka Svetlana i kćerka Ana Popadić: Seksi narko-dilerke osuđene na pet i tri godine zatvora

  • 07.10.2020. 18:05

Veće sudija Višeg suda u Čačku, kojim je predsjedavao sudija Branko Milovanović, u ponovljenom postupku donijelo je prvostepenu presudu kojom su majka i kćerka-Svetlana (48) i Ana (26) Popadić iz sela Lopaši kod Požege, osuđene na pet, odnosno tri godine zatvora, i to za krivično djelo prodaja narkotika.

One su, da podsjetimo, uhapšene u martu prije dvije godine, nakon što je sveštenik Milan Jordović (43) "propjevao" u policiji i ispričao na koji način su on i njegov prijatelj, nekadašnji vjeroučitelj Zoran Marinković (45), prevozili 28 kilograma "skanka" iz Albanije za majku i kćerku, koje su im za tu uslugu obećale 5.000 evra.

U ovom postupku osuđen je i Nenad Stojanović iz Valjeva, koji je bio saizvršilac Svetlane i Ane, koje su ovaj posao, kako se nezvanično saznaje, mjesecima unazad dobro razradile. Prema saznanjima medija, Svetlana je mjesecima prije hapšenja, čak 29 puta odlazila na Kosovo i tamo organizovala kupovinu i prevoz droge do Srbije, a potom je narkotike isporučivala u zemlje zapadne Evrope, najviše u Nemačku, Francusku, Švajcarsku.

Vrbovan veroučitelj

Sa druge strane, njena kćerka Ana je imala ulogu da pronalazi osobe koje će za novac prevesti skank u Srbiju. Tako je vrbovala prvo vjeroučitelja Marinkovića, a preko njega i popa Jordovića. Operativnim saznanjima policije ovaj lanac je prekinut i Marinković i Jordović su uhapšeni u Mrčajevcima, a nakon toga su sporazumno sa tužilaštvom priznali krivično djelo, i odali majkju i kćerku, a zauzvrat su dobili kućni pritvor od godinu dana. Uloga Valjevca bila je da, kada stignu u Kosovo, prenese drogu iz jednog auta u drugi, kojim će droga biti prevezena do njih dvije.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок